Українців застерігають не передавати персональні дані фейковим чатботам для пошуку полонених

НОВИНИ 11.09.2024 Коментарі 0

Українцям, які шукають своїх рідних у ворожому полоні, щоразу частіше якісь незрозумілі структури обіцяють допомогти з інформацією про їх місце перебування, або просто посприяти у пошуку. У багатьох випадках йдеться про спеціальні ворожі інструменти.

Росіяни почали копіювати чатботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, аби збирати персональні дані українців. Про це Координаційний штаб попередив в офіційному телеграм-каналі.

«Ворог навмисно намагається залучити якнайбільшу авдиторію та накопичити відомості про українців для своїх підступних цілей, а саме — вербування громадян, шантажу, погроз, маніпуляцій настроями родин оборонців та розхитування суспільства», - йдеться в повідомленні.

Координаційний штаб застерігає українців від надання стороннім застосункам та анонімним джерелам номерів своїх телефонів, банківських рахунків чи даних близьких, оскільки це може зашкодити українських захисникам у полоні.

«Також відомості про полоненого чи особу, яка зникла безвісти, можуть становити небезпеку для його побратимів. Звертайтеся лише до верифікованих державних структур України», - наголосили у відомстві.

Про нову хвилю шахрайства, яка пов’язана зі звільненням полонених та пошуком зниклих безвісти, щойно минулого місяця попереджав уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. За його словами, шахраї видають себе за волонтерів, журналістів, представників державних структур та обіцяють звільнення, важливу інформацію чи організацію дзвінка з рідними за гроші.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: