Білоруська «спецура» перед поваленням лукашенка потренується на росіянах

НОВИНИ 08.06.2022 Коментарі 0

Елітна група білоруських добровольців вийшла на знищення російських загарбників на території України. Підготовка таких сил спеціальних операцій зі залученням добровольців з Білорусі явно не сподобається представникам режиму лукашенка.

Про це пише Кирило Якимович (Kirill Jakimovič) у своєму дописі, який поширив засновник «Білого легіону» Сергій Бульба у FB.

«Хочу вірити, що в омонівських казармах, дроздовських резиденціях і губопіковських кабінетах від цієї новини буде однакова реакція — липке відчуття тваринного страху. І є від чого. Десь в Україні перша група хлопців витримала суворий відбір, тривалі тренування, перевірки-поліграфи, безперервний хейт інтернет-публіки і стала операторами Сил спеціальних операцій України. Вони байдужі до інтерв'ю та тіктоку, ретельно приховують свої обличчя й імена. У них навіть інтернету немає, вмикають свої телефони декілька разів на тиждень, щоби відправити СМС рідним. У них є Мета, і вони до неї йдуть», - пише автор.

За словами Кирила Якимовича, він провів із багатьма білоруськими добровольцями чимало часу, тому знає, на що вони здатні.

«Із багатьма з них я провів тиждень чи два, їв і спав поруч, проходив тренування та лекції, просто сидів і розмовляв біля нічного багаття. Слово «неймовірні» вже стало для когось майже обзиванням, але вони саме такі. Пишаюся, що життя звело нас разом. І не заздрю ​​тим губОпикам та омонівцям, хто метелив (бив, - ЗІФ) деяких із них у мінських, брестських, гомельських та інших дворах», - розповів Кирило.

Він також пояснив, яким чином можна потрапити в елітарний підрозділ збройних сил і хто має найвищі шанси на потрапляння у спецпідрозділ. Принагідно нагадаємо, що всередині травня ЗІФ писав про тренування білоруських добровольців із полку «Пагоня».

«Якщо ви вважаєте, що можете приєднатися до полку «Погоня», пишіть на телеграм-бот @Byforce_bot. Вимоги до кандидатів дуже високі, насамперед із фізичної підготовки. Перевагу надають спортсменам, які відслужили в «цікавих» військах або мають спеціальні навички (топографія, радіотехніка, комп'ютерна безпека, оператори дронів, мінно-вибухова справа, пілоти тощо). Дуже потрібні офіцери-артилеристи. Знання англійської дуже підвищує шанси. Плани полку масштабні, роботи справді багато, приєднуйтесь. Ну і допомагайте нам у постачанні, забезпечувати всім необхідним такий немедійний підрозділ дуже непросто», - закликав Кирило Якимович.

Доречно кількома штрихами розповісти про цього непересічного білоруса, який покинув дім після подій 2006 року. Тоді у березні в Білорусі відбулися президентські вибори. Лукашенко утретє став президентом. Але без протестів, що тривали майже тиждень, не минулося. Їх називають, як подає Вікіпедія, «джинсовою» або «волошковою» революцією. Є ще назва Площа 2006.

В інтерв’ю «Радыё Свабода» 2018 року Кирило Якимович згадував: «Я весь час був на Площі… у загоні охорони, ми стояли по колу навколо наметового містечка. Усі очікували, що в п’ятницю нас штурмуватимуть, я до цього готувався, а в четвер чергував мій друг. Його забрали в четвер, коли фактично розпочався розгін, я поїхав до нього в ізолятор у Жодзіно».

Там спортсмен, екстремал, патріот і підприємець познайомився зі своєю майбутньою дружиною Наталею. Потім подружжя виїхало в Чехію. У Празі Кирило заснував пивоварню і з нагоди 100-річчя Білоруської Народної Республіки зварив крафтове пиво.

Серед його досягнень перетин Ісландії на лижах з національним біло-червоно-білим прапором.

Як зазначає «Радыё Свабода», до березневих подій 2006 року Кирило не мав жодного стосунку до політичних партій чи рухів. Його «політична діяльність»  обмежувалася якимись дискусіями у коментарях читачів у розділі «політика» на форумах порталу Tut.by.

Учорашній допис Кирила у FB, до речі, стосувався повідомлення у FB неурядової ініціативи Prague Support Team, що допомагає у Чехії (Празі) збирати допомогу для білоруських добровольців.

У ньому якраз про першу групу бійців білоруського полку «Пагоня» (Belarusian Regiment Pahonia), яка підписує контракти і вступає до лав Сил спеціальних операцій Збройних Сил України.

«Наша команда добре знає, скільки праці, підготовки, переживань бійців і керівництва полку криється за цією фразою. Ми вітаємо наших друзів, які пройшли відбір до елітного роду військ ЗСУ, та бажаємо черговій групі бійців успішно закінчити підготовку до бойової роботи», - йдеться у тексті повідомлення.

Prague Support Team закликала всі організації, що допомагають білоруським добровольцям, приєднуватися у справі постачання майбутніх Сил спеціальних операцій Вільної Білорусі.

«Сам факт служби у ССО гарантує, що хлопці без діла не сидітимуть, і постачати їх потрібно за найвищим розрядом. Посилання на донати для підтримки білоруських добровольців: praguesupport.com. Слава Україні! Живе Білорусь!» - завершує допис празька група підтримки білоруських добровольців.

Нагадаємо, полк «Пагоня» створив колишній мінський ресторатор Вадим Прокоп’єв. Успішний бізнесмен покинув батьківщину після протестів 2020 року через сфальсифіковані президентські вибори та жорстоке придушення лукашенківським режимом народного невдоволення. Демократичний і опозиційний до режиму лукашенка політик побував у Білоруському інформаційному центрі та поділився думками про ситуацію в Білорусі та російсько-українську війну.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: