Чутки про хворобу путіна – шлях для його усунення

АНАЛІТИКА 09.06.2022 Коментарі 0

Шквал повідомлень про важку хворобу ліліпутіна, скоріш за все, має певну мету. Яку саме, може стати відомо ближче до кінця літа – це традиційний час для тектонічних зсувів на московії.

Про смертельну хворобу бункерного діда вже хто тільки не повідомляв – від опозиційних політиків і медіа до розвідки. Ширились чутки, що він вже помер, і замість ліліпутіна на публіці з’являється двійник.

Максимальна ізоляція кремлівського карлика, звісно, не сприяє одержанню інформації про його реальний стан. Адже останнім часом він особисто не контактував навіть з іноземними лідерами.

Тож повідомлення про підготовку термінової операції для ліліпутіна в національному центрі онкології ім.Н.Блохіна через рак підшлункової має приблизно таку ж вірогідність, як і припущення Newsweek (з посиланням на дані трьох розвідок), що здоров’я диктатора після курсу лікування від раку та викритого замаху на його життя суттєво поліпшилося.

У будь-якому випадку, повідомлення про важку хворобу бункерного діда на руку московитам. З одного боку, так буде простіше пояснити його раптову смерть. З іншого – пригальмувати виконання наказів, наприклад, про застосування зброї масового ураження (навіщо ризикувати майбутнім через бзіки смертельно хворого параноїка). Ну і таким чином надіслати сигнал супротивнику (насамперед, англійцям та американцям), що проти путіна немає змісту проводити якісь серйозні спецоперації – бо він все одно або помре, або невдовзі втратить владу.

Два сценарії

  • У росії (особливо серпень) – не лише час відпусток, але й катаклізмів та змін. Маю передчуття, що й цього літа, в крайньому разі на початку осені, відбудуться доленосні події, масштаб яких співпадає з 1991 роком, - вважає російський соціолог Ігор Ейдман, якого цитує Кавказцентр.  

Він прогнозує, що військові невдачі будуть накопичуватись, економічна ситуація погіршуватиметься, а Захід буде сильніше затягувати зашморг на шиї російського владного класу. Тож конфлік диктатора і впливових внутрішньоелітних угруповань стане неуникним. А його результат залежатиме від того, хто перший розпочне.

На думку Ейдмана, варіантів є два:

  1. Ніч довгих ножів. Розпочинають ліліпутін із силовиками. Вони влаштують превентивну зачистку країни від усіх нелояльних і нерішучих. Одного дня підозрілих запроторять до в’язниць за звинуваченнями у зраді, або просто приберуть, наприклад, руками кадирівців (вони потім повернуться в Чечню, звідки нікого не видають).

На ймовірність цього варіанту вказує масовий виїзд з московії таких відомих людей, як явлінський, чубайс чи касьянов. А також численні зустрічі кадирова з відомими силовиками.

  1. ГКЧП навпаки. Якщо у 1991 році ГКЧП створили «для зла» - щоб завадити історічно неуникному розпаду СРСР, то тепер новий ГКЧП можуть створити «для добра» - щоб зупинити божевільного диктатора, який веде країну і світ до катастрофи.

Тоді російська верхівка і силовики оголосять ліліпутіна хворим і усунуть від влади. Потім почнуть виводити війська з України і вести перемовини з нами і з заходом про умови миру і скасування санкцій.

Соціолог Ейдман звертає увагу на те, що запущена (скоріш за все, російськими спецслужбами) кампанія щодо хвороб путіна вже набула таких масштабів, що б’є по самому диктатору, перетворюючи його на «кульгаву качку». Тож під цим «соусом» його можуть усунути від влади.

Прикметно, що в обох сценаріях ключову роль грають силовики.

«Який вони варіант оберуть, такий і буде реалізовано. Захочуть придушити крамолу – вмовлять путіна на «ніч довгих ножів». А захочуть приєднатися до неї – тоді разом із чиновниками на кшталт собянина чи мишустіна організуть «ГКЧП навпаки», - переконаний Ейдман.

Зрештою, жоден з цих сценаріїв не врятує режиму. Однак у другому варіанті фінал може бути менш кривавим і болючим. А головне, вважає соціолог, що швидше завершиться агресія проти України і щезне пряма ядерна загроза усьому світові.

Тим часом британський таблоїд The Sun із посиланням на експерта-конфліктолога Роберта Тронтона висунув ще одну версію – що кремлівського карлика можуть прибрати російські генерали під час військового путчу.

Мовляв, московитські «яструби» вважають, що диктатор пом’якшив військові дії проти України, перекинувши війська з-під Києва на Донбас. При цьому армія несе шалені втрати, у неї закінчуються ракети і забезпечення, моральний дух падає. Тож ліліпутіну можуть висунути ультиматум: піти у відставку або померти.

Внаслідок путчу експерт побоюється, що московщину може очолити ще більш жорстокий військовий. Йдеться про начальника генштабу герасимова або голову ФСБ бортникова. А тоді справа може дійти і до ядерної зброї.

Звісно, прогноз британського таблоїда більше схожий на фантазії. Але він також вкладається у канву, що після масових повідомлень про важку хворобу ліліпутіна пояснити його раптову смерть чи відставку буде доволі просто. Мабуть, щось таки готується. От тільки чи принесе заміна очільника кремля бажаний для України результат?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: