17 країн від початку року заявили про крупні пакети допомоги для України – список

НОВИНИ 21.02.2024 Коментарі 0

Допоки у США триває політична боротьба між руспубліканцями та демократами, заручницею якої стала допомога для України, інші держави від початку 2024 року оголосили про надання офіційному Києву озброєння та інших потрібних у війні проти російського агресора речей.

Список країн, що оголосили допомогу, сформував військово-політичний аналітик Ігаль Левін:

  • Сьогодні (у вівторок, 20 лютого, - ред.) стало відомо про найбільший пакет військової допомоги від шведів з початку повномасштабного вторгнення, і я хотів би тут нагадати про інші військові (і не тільки) пакети, анонсовані з початку цього року. Такі речі завжди важливо дивитися комплексно. Тож поїхали.

Швеція у вівторок, 20 лютого, анонсувала. 15-ий пакет військової допомоги на 7,1 млрд. шведських крон (приблизно 680 млн. доларів). До нього увійдуть 35 БМП CV90, десятки десантно-штурмових катерів, ЗРК, боєприпаси і всяка інша військова "дрібничка" на кшталт гранат.

Фінляндія 9 лютого анонсувала 20 22-ий пакет військової допомоги на 220 млн євро, однак традиційно країна тримає в таємниці його зміст.

Норвегія 1 січня 2024 року дозволила продаж зброї Україні, а також придбання пускових і пунктів управління ЗРК NASAMS.

Німеччина анонсувала передачу або виробництво зброї Україні: це САУ Pzh 2000 та RCH-155, які зараз виробляють для України, системи ЗРК, сотні логістичних машин, бойові машини піхоти, БПЛА на кшталт тих же RQ-35 HEIDRUN, вертольоти SeaKing, стрілецьке озброєння та багато іншого. . Україна стане першим оператором САУ RCH-155.

Франція вирішила підсилити. українську армію постачанням ракет, найсучаснішими безпілотниками та коригованими бомбами. Йдеться про десятки ракет і тисячі бомб, а також виробництво десятків САУ CAESAR. Франція, як і Німеччина, виділяє на всю цю допомогу багато мільярдів євро і, крім зброї, вона включає, зокрема, і продовження підготовки українських солдатів.

Японія теж не залишилася осторонь. Незважаючи на віддаленість від України, Токіо 19 лютого виділило рекордний пакет допомоги на 4,7 млрд євро (сумарно вже 12,1 млрд за два роки). Щоправда, японці не можуть постачати зброю, тому йдеться про різні проєкти з відновлення України, що теж дуже важливо, оскільки Україна зможе більше витрачати свої гроші саме на виробництво зброї.

Іспанія передасть неназваний кількість бронетранспортерів, а також машини, катери й іншу "дрібничку".

Австралія виділяє 50 млн доларів до Міжнародного фонду для України, який заснувала Велика Британія.

Канада виділила 15 млн доларів США на виробництво 10 багатоцільових катерів Zodiac Hurricane та передасть Україні понад 800 багатоцільових безпілотників SkyRanger R70.

Бельгія у 2024 році планує виділити Україні 611 млн євро, а також бере активну участь у навчанні українських льотчиків на F-16.

Нідерланди передбачили 2 млрд євро на озброєння Україні цього року, з яких уже виділили 122 млн. євро.

Великобританія підписала нову угоду у сфері безпеки та анонсувала 2,5 млрд фунтів стерлінгів на 2024 рік, з яких 200 млн виділяють на придбання та постачання ударних та морських дронів для України.

Литва повідомила про прийняття довготермінового пакету військової допомоги для України на 200 млн євро.

Естонія заявила, що виділятиме Україні по 0,25% від свого ВВП наступні 4 роки. З 2022 року Таллінн уже передав ЗСУ озброєння на 500 млн доларів.

Латвія анонсувала новий пакет військової допомоги, який включатиме артилерію, боєприпаси, вертольоти, дрони озброєння.

Польща теж передасть цього року новий пакет військової допомоги Україні. Обговорюють також спільне виробництво озброєння.

І все це без урахування Чехії, де Петро Павло заявив, що "знайшов" 700,000 снарядів і чекає зброю або отримує її за системою кільцевих постачань.

І так, є ще спільні проекти та коаліції. Наприклад, Британія і Латвія очолюють. створену коаліцію дронів, яка має забезпечити постачання ЗСУ 1 млн боєприпасів, що баражують.

Фото – УНІАН

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: