Знищення меморіалу УПА в Грушовичах - диявол криється в деталях....

РОЗСЛІДУВАННЯ 25.05.2017 Коментарі 0

26 квітня 2017 року, на чергову скорботну річницю Чорнобильської трагедії та за кілька діб до початку в Перемишлі заходів з нагоди вшанування жертв акції «Вісла», поблизу польсько-українського кордону відбулась чергова подія, яка без сумнівів була організована з метою створити фон для подальших провокацій проросійських сил в Польщі та Україні. Йдеться про варварське знищення польськими радикалами у населеному пункті Хрушовиці перемишльського повіту Підкарпатського воєводства Республіки Польща меморіалу воїнам УПА.

       Як стало відомо, основним організатором та співвиконавцем цього злочину став координатор «Національного Руху» (RUCH NARODOWY) на території Підкарпатського воєводства Республіки Польща Марек Кулпа (Marek Kulpa), який пізно ввечері 25 квітня 2017 року не спить, і в 23:39 публікує світлину, на якій зображено облитий фарбою та розмальований пам’ятник воїнам УПА на цвинтарі у Хрушовіцах із дописом «ЯК ДОВГО ВИ ЗМОЖЕТЕ ТЕРПІТИ ТАКЕ СТАРЕ ЛАЙНО НА КЛАДОВИЩІ У ВАШОМУ МІСТІ?».


       Після цього, в кращих традиціях продажних польських націоналістів, бо мало хто після відомих матеріалів «справи Усовського та польських радикалів на службі у Росії» вже у цьому сумніватиметься, 26 квітня варварським способом було зруйновано цей пам'ятний меморіал
     Одразу після перших повідомлень на сайті kresy.pl про підготовку до нібито законного знесення даного пам'ятнику, які з’явились за кілька годин до запланованої «ліквідації»

постало питання про те, чи дійсно польська влада, як заявили польські радикали дала на це дозвіл?

       Дуже оперативно о 18:59 ми отримуємо репортаж про «геройський вчинок» на сайті ruchnarodowy.net.

       Для повного розуміння системи впливу РФ дозволимо собі процитувати дане повідомлення польських псевдопатріотів . При цьому, просимо Вас звернути увагу на виділення великими літерами.

       Отож повернемось до опублікованого польськими радикалами матеріалу (оригінал доступний в ілюстраціях до даного матеріалу):

       «Громадські діячі, об’єднані у різних організаціях (у тому числі і в Руху Народовому), взяли інструменти і провели знесення незаконного пам'ятнику присвяченого УПА у Хрушовіцах (Hruszowicach). Побудований більше 20 років тому, об'єкт вже давно викликав суперечки серед місцевих жителів. 
26 КВІТНЯ З ДОЗВОЛУ МІСЦЕВИХ ВЛАСТЕЙ на міському кладовищі в Хрушовіцах (Hruszowicach, перемишльський повіт) ПАМ'ЯТНИК БУЛО ЗНЕСЕНО. Як зазначив голова підкарпатського Національного Руху Марек Кулпа знесення пам’ятника стало можливим завдяки співпраці з ВУЙТОМ ГМІНИ СТУДНО (STUDNO) – ЯНУШЕМ СЛАВІНСЬКИМ (JANUSZ SŁAWIŃSKI), у свою чергу, місцеві структури Національного Руху протягом двох років готували документацію, щоб подати письмову заяву. Активісти НР разом з ДАРІУШЕМ РАШКЕВІЧЕМ (DARIUSZEM RAŚKIEWICZ, віце-президент Патріотичного союзу кресових організації і комбатантів) взяли на себе юридичну опіку осіб, які беруть участь у справі. 
– Не було б цієї події, якби протягом більш ніж 20 років ситуація об'єкта була б врегульована юридично, але сьогодні його ніхто не узаконив. Пам'ятник був неодноразово сплюндрований невідомими із-за чого його конструкція була істотно порушена, він також псував пейзаж, – уточнив Марек Кулпа. Ліквідація була б можлива і раніше, якби влади гміни СТУДНО (STUDNO) отримала б юридичну підтримку від державних органів. 
– Тлумачення закону чітко говорить, що власником незаконного об'єкта стає той, на чиїй території він був зведений. Власником комунального кладовища є гміна СТУДНО (STUDNO), тому рішення прийняте вуйтом гміни є обгрунтованим. Ми підтримуємо такі дії, – підсумував голова НР на Підкарпатті. 
Пам'ятник на честь Української Повстанської Армії, відповідальної за геноцид 150 тисяч поляків в 40-і роки XX століття був незаконно встановлений в Хрушовіцах у 1994 році. Протягом багатьох років патріотичні та кресові середовища піднімали це питання.»

 Проаналізувавши цей матеріал, не з точки зору амбіцій, а з точки зору достовірності одразу було виявлено, що ми маємо справу із ймовірно наспіх підготовленою оформленою провокацією, яка має цікаві нюанси.

           А тепер по порядку: 

  1. В Польщі немає такої гміни СТУДНО (STUDNO), а на кордоні з Україною розташована гміна СТУБНО (STUBNO)
  2. Вуйтом гміни СТУБНО є не невідомий нікому ЯНУШ СЛАВІНСЬКІ (JANUSZ SŁAWIŃSKI), а ЯНУШ СЛАБІЦКІ (JANUSZ SŁABICKI), який в листопаді 2014 року був переобраний на дану посаду!!!
  3. Про ДАРІУША РАШКЕВІЧА (DARIUSZ RAŚKIEWICZ), який нібито є віце-президентом Патріотичного союзу кресових організації і комбатантів – взагалі ніде ні слова, його немає в списку заступників керівництва цієї організації, а тим більше на профілі цього радикального об’єднання, яке своєю діяльністю до болі нагадує російські організації, які валять картонні рейхстаги з криком «дедивоєвалі», взагалі немає жодних даних про участь у цьому «геройстві»! Ймовірно йдеться про Даріуша Рачкевича (Dariusz Raczkiewicz), який деколи фігурує в «патріотичних» заходах! 

Тобто здавалось би відкинувши емоції та врахувавши існуючі «опечатки», ми нібито можемо констатувати, що: польські радикали знищили пам’ятник УПА отримавши дозвіл від неіснуючого вуйта неіснуючої гміни?! 

       Але… якби не одне велике АЛЕ!!!

     Близько 23:00 26 квітня 2017 року виходить стаття, на сайті «portalprzemyski.pl», де за дивним збігом обставин вже всі «опечатки» зникають та діючий вуйт гміни Стубно Януш Слабіцкі, фактично прямим текстом каже, що «не боїмося за наслідки цієї дії на українській стороні, в томі числі її радикальних організацій»!

ЗАУВАЖТЕ – аудиторію готують до того, що будуть НАСЛІДКИ З БОКУ УКРАЇНСЬКИХ РАДИКАЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ! 

       Водночас просимо всіх звернути на те, який вигляд мав меморіал на фото Марека Кульпи (від 25 квітня) та який вигляд його саме під час руйнування (26 квітня) - РІЗНИЦЯ ШОКУЮЧА.

    Вочевидь САМЕ ДЛЯ КАРТИНКИ, яку польські "патріоти" подають у звітах КРЕМЛІВСЬКИХ КУРАТОРІВ слід було ПЕРЕД РУЙНУВАННЯМ МАКСИМАЛЬНО СПАПЛЮЖИТИ ВИГЛЯД ЦЬОГО ПАМ'ЯТНОГО МЕМОРІАЛУ, бо нічим іншим не можливо пояснити таку кількість надписів про польську "ФАЛАНГУ", знаків СС, надписів "ВБИВЦІ ВОЛИНІ ТА ДОНБАСУ" та інших ганебних гасел, які з'явились на пам’ятнику УПА САМЕ ПЕРЕД ЙОГО ЗНИЩЕННЯМ!!! Груба та примітивна робота, але для ватного соціуму більшого і не треба.   

  До того часу коли емоційні крики про «ляхів на вила» та «бандерівців на палю», будуть змінені на тверезу оцінку реальності, російські спецслужби вочевидь сподіваються провести ряд дій, які в першу чергу будуть спрямовані на проведення будь-яких провокацій (в тому числі терористичних актів) напередодні та під час травневих свят (на фоні чергового приступу «вєлікоруського побєдобесія») в Україні та Польщі. Тепер російським пропагандистам дуже легко буде після чергового (а те, що вони будуть сумнівів майже немає) сплюндрування чи знищення польського меморіалу в Україні, подати це всьому світу як логічну помсту українців полякам за попередньо знищений пам’ятник. 

      Враховуючи прогнозоване перебування на травневі свята на території України великої кількості громадян Польщі, урочисті заходи, які будуть проводитись польськими дипломатичними установами та об’єднаннями етнічних поляків в Україні, під приціл кремлівських спецслужб можуть потрапити як пересічні громадяни України та Польщі, так і дипломатично-консульські установи Республіки Польща (тут йдеться про заходи із нагоди 2 травня, коли в Польщі відзначається два державних свята – День польського прапора та День Полонії і поляків, які живуть за кордоном, а також 3 травня - Дня Конституції Польщі).

Окреме питання - чим зумовлені такі «опечатки» на профільному сайті «Національного Руху»? Невже така націоналістична сила пише з помилками, та регулярно їх повторює? 

       За лінгвістичним аналізом первинного тексту слід із високим ступенем ймовірності

констатувати факт підготовки цього "сирого" матеріалу третьою стороною, яка не є носієм польської мови, а тим хто нашвидкуруч творив цей меседж, не перевіряючи польські географічні назви та прізвища. Ймовірно головне було - оперативно подати матеріал польським псевдопатріотичним маріонеткам.

      Як бачимо, внесення агресивного тренду у українсько-польські відносини (які за оцінками експертів почали стабілізуватись після певного загострення, що мало місце наприкінці минулого та на початку поточного року) на даний час є вкрай необхідним російському агресору. Способи та методи досягнення своєї мети стають дедалі жорстокіші та більш примітивними. Тепер російські маріонетки в Польщі не лише нищать пам’ятки, але у відкриту заявляють про те, що вони не бояться наслідків, які будуть на Україні від радикальних організацій. Тобто вже на початковому етапі спеціальної інформаційної операції закладається головний підтекст «буде відповідь від радикалів України»!!!.
       Не виключено, що саме знищення меморіалу є лише засобом для легалізації більш страшних за наслідками для життя та здоров’я громадян обох країн, провокативних дій російських спецслужб включаючи, як було вказано вище і терористичні акти. Такі дії водночас можуть стати тим елементом, який, за планами кремлівських карликів та їх свити, не лише буде тримати в напрузі українсько-польські двосторонні відносини (обстріл польського консульства у Луцьку і нібито як наслідок акція псевдополяків із перекриттям траси під Львовом це яскраво продемонстрували), але й буде використаний в якості «ДЕМОНСТРАЦІЇ ХАОСУ НА КОРДОНІ УКРАЇНИ ТА ЄС», саме напередодні запланованого на 11 травня 2017 року затвердження Міністрами ЄС угоди про безвізовий режим України та Євросоюзу.

      Наприкінці цього журналістського дослідження, яке проводилось в дуже стислі терміни, не можемо не відмітити «цікавої символічності» у співпадінні дати 25 квітня коли, відомий українофоб із Перемишля Анджей Запаловскі рішенням Ради відділу національної безпеки Академії військового мистецтва у місті Варшава отримує науковий ступінь доктора наук у сфері безпеки, і публікацією ввечері цього ж дня вказаного вище посту його колеги Марека Кулпи про пам’ятник в Хрушовіцах, який він називає «лайном». Ймовірно, російські колеги Запаловського переживали, що проведення такого заходу до моменту присвоєння вченого ступеня колаборанту Запаловському може негативно вплинути на рішення військового вузу. Хоча про це ми можемо лише здогадуватись!

Фактом залишається те, що ми стали свідками чергової інформаційно-пропагандистської операції на українсько-польському прикордонні, яка свідомо підводить «профільну аудиторію» під потребу радикалізації відносин між двома сусідніми народами із непростим

Для зацікавлених осіб на нашому порталі здійснено перепост повного фоторепортажу щодо знесення меморіалу УПА в Грушовичах.

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: