Черговий етап війни пам’ятників

ОКРЕМА ДУМКА 25.05.2017 Коментарі 0

На жаль слід визнати, що російська спеціальна інформаційно-провокаційна операція під загальним змістом «ВШАНУВАТИ ЖЕРТВ АКЦІЇ «ВІСЛА» ЦЕ ЖАХЛИВА ІДЕЯ – НИЩИТИ ПАМ’ЯТНИКИ ЦЕ ЧУДОВА ІДЕЯ», яку силами проплачених путінських маріонеток було проведено в Польщі та Україні - досягла своєї мети. 


      Що ж ми отримали в сухому залишку? Замість спільного вшанування жертв комуністичного режиму ПНР, спільних круглих столів та засідань, які б засудили цей злочин проти людяності, українська та польська сторони на 70-ті роковини цієї події змушені доводити «легальність чи нелегальність» пам'ятників та меморіалів, встановлених на одній чи іншій території. Це той яскравий приклад, коли в часи розбрату виграє той, хто зіткнув лобами двох інших суперників. А хто саме ця «третя сторона» немає жодних сумнівів – Росія, чи правильніше сказати Російська Федеративна Імперія.
      Водночас головна проблема на сьогоднішній день в тому, що після цього нібито «легального знищення» меморіалу УПА в Грушовичах, руками польських націоналістів (хоча будьмо відвертими, які вони націоналісти) відкрито «скриньку Пандори», наслідки чого важко спрогнозувати. Прогнозувати не будемо, щоб не подавати ідей путінським прихвостням в Польщі та Україні.
        Тим паче, від ідеї створення цими ж псевдопатріотами «суспільного комітету ліквідації бандерівських пам’ятників в Польщі» (społecznego komitetu likwidacji banderowskich pomników w Polsce) під проводом Національного Руху РП так смердить московськими брудними лапами, що аж бридко. Люди старшого покоління (на відміну від новоявлених польських націоналістів, переважна більшість яких на момент розпаду Радянського Союзу, ще пішки під стіл ходила) добре пам’ятають часи «общественных комитетов», які виступали маріонетковими представниками комуністичних партій країн соціалістичного табору за часів СРСР. Як бачимо, заядлі «комітетчики» з Лубянки працюють із польськими маріонетками не марнуючи часу та не шкодуючи грошей. Водночас, як вірно зауважив польський журналіст Павло Боболович «невже тепер Національний рух буде визначати, які пам’ятники «бандерівські» та як їх знищувати».
       Ми ж в свою чергу звертаємось до всіх адекватних осіб, із пропозицією, не виконувати ролі, які відведені українській та польській сторонам у хитромудрих «многоходовочках» путінських спецслужб, а гідно вшанувати пам'ять злочину проти людяності, що був вчинений у 1947 році в Польській Народній Республіці по відношенню до власних громадян української етнічної групи. Оскільки лише поширивши правду про цей злочин та засудивши його, ми спільно зможемо нівелювати спроби кремлівської кліки, зіткнути наші народи лобами собі на радість.
       Схиляємо голову у пам'ять понад 150 тисяч осіб, які стали жертвами цього комуністичного злочину, та просимо всіх гідно вшанувати сотні розстріляних та закатованих.


ГО «ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: