«Знищення та очікування»: український контрнаступ не варто оцінювати в метрах квадратних – він в іншій парадигмі

ОКРЕМА ДУМКА 27.09.2023 Коментарі 0

Австрійський військовий аналітик Том Купер чи не першим почав «лікувати» світ від хибного аналізу нинішнього етапу війни в Україні: «ЗСУ планово, масштабно, поступово знищують російські збройні сили. Щодня вражають російські ППО, системи радіоелектронної боротьби, артилерія, тилове забезпечення, танки, сотні російських військовослужбовців. ЗСУ наступає тільки тоді, коли це доцільно. А коли росіяни вводять нові сили, знищується ще більше. Причому у величезних кількостях».

«Це єдина правильна «метрика» для оцінки цього наступу та єдиний «вихід» із цієї війни», - каже Купер. Він іронізує із багатьох західних політиків та експертів, котрі патякають про «повільні теми звільнення України», - це не швидка операція, але алгоритм працює. 

За кожен з останніх чотирьох місяців ЗСУ знищили більше російської артилерії, ніж за перші чотири місяці цього року, разом узяті. Це була добре спланована, ретельно та терпляче організована операція. Вона передбачала значне «придушення» російської ППО ще у другій половині червня й особливо в липні. Коли шлях відкрили, розпочалося планомірне знищення російських артилерійських бригад та артилерії інших підрозділів. 

Також ЗСУ «не соромилися» громити й російську ППО: у липні-серпні Сили Оборони України знищили рекордне число систем протиповітряної оборони, а у вересні прицільно почали працювати по Криму. Ураження штабу ЧФ – значною мірою – наслідок цих успіхів. 

«Українські БПЛА борознять поле бою, вишукуючи російські артилерійські установки. Російські бази у Криму вибухають одна за одною, в районі Токмака – теж. Ближче до лінії фронту росіяни зазнають таких втрат і такого знищення своєї техніки, що не встигають розгрібати свої «склади» для зберігання гармат і запасних стволів, особливо калібру 152 мм. Нинішні темпи виробництва танків і капітального ремонту Т-72 і Т-80 уже не встигають за втратами.

Ось чому за останні декілька тижнів ЗСУ не домоглися серйозних територіальних успіхів: вони були зайняті знекровленням найкращих зʼєднань рашистів.

Тому коли черговий політик чи медіа писатиме про «повільні темпи контрнаступу» чи «відсутність територіальних здобутків» ми з вами маємо повне право вважати цю людину|медіа чи то невігласом, чи то маніпулятором. Що, в принципі, у нашому випадку, одне і теж.

Орест Сохар, ТГ-канал «Орестократія»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: