Зміна позиції лукашенка: китайські війська в Білорусі

ПЕРЕКЛАДИ 19.07.2024 Коментарі 0

Маючи стратегічне становище у Східній Європі, Білорусь набуває статусу ключового союзника Китаю в регіоні. У світлі цих подій можна припустити, що статус Білорусі як квазіядерної держави зміцнюється, і вона стає більш значимим союзником для Китаю, ніж для росії.

Після введення трьох батальйонів китайських військ до Білорусі для спільних навчань позиція самопроголошеного президента олександра лукашенка помітно змінилася. Він заявив, що напруженість на українсько-білоруському кордоні врегульована. Ця заява наголошує на його прагненні до більшої незалежності від путіна та росії.

Незалежність від путіна

Заяву лукашенка про те, що ситуація на кордоні з Україною стабілізувалася, можна розглядати як підтвердження його бажання дистанціюватись від впливу росії. Введення китайських військ до Білорусі і проведення спільних військових навчань свідчать про зближення Мінська з Пекіном, що також є важливим політичним сигналом.

Китайський контингент у Білорусі

Час перебування китайського контингенту в Білорусі станом на сьогодні не визначено. Проте їхня присутність явно зміцнює військові та політичні зв'язки між двома країнами. Ця співпраця може свідчити про те, що Білорусь під керівництвом лукашенка дедалі більше схиляється до альянсу з Китаєм, аніж із росією.

На кордоні Білорусі з Україною наразі немає ускладнень, українці відвели свої збройні сили, заявив білоруський президент лукашенко. Мінськ, своєю чергою. ухвалив рішення також відвести свої війська на півдні республіки до місць постійної дислокації.

«Після нашої певної роботи українці свої Збройні сили та додаткові війська, які вони перекинули до нашого кордону, від кордону відвели і взагалі вивели із зони білорусько-українського кордону», – сказав лукашенко під час наради у Лунинецькому районі з питань забезпечення військової безпеки країни на південному напрямі.

За словами глави держави, зараз жодних ускладнень із українцями немає. Лукашенко, як пише «БелТА», також доручив відвести війська на південних рубежах до місць постійної дислокації. "Не повинно бути жодних зайвих заходів", - сказав він.

Білорусь як квазіядерна держава

Маючи стратегічне становище у Східній Європі, Білорусь набуває статусу ключового союзника Китаю в регіоні. У світлі цих подій можна припустити, що статус Білорусі як квазіядерної держави зміцнюється, і вона стає більш значним союзником для Китаю, ніж для Росії.

Таким чином, нещодавні зміни у білоруській зовнішній політиці та військова співпраця з Китаєм можуть суттєво вплинути на баланс сил у регіоні та на роль Білорусі у міжнародній політиці.

Інтернет-видання Respublica

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: