Заява польського президента збуджує росіян

НОВИНИ 08.05.2022 Коментарі 0

Промова президента Польщі Анджея Дуди про відсутність у майбутньому кордонів між Польщею та Україною втішила українців і… росіян. Але різною є причина цієї радості.

Днями польський президент виступав на Замковій площі в палаці Бельведер у Варшаві з нагоди Дня незалежності польської діаспори та поляків зарубіжжя. Пан Дуда тепло згадав президента України Володимира Зеленського та назвав Україну та Польщу – братніми державами, що житимуть разом і разом відбудовуватимуть спільне щастя.

«На десятиліття, а дай, Боже, і на століття… між нашими країнами – Польщею та Україною – не буде більше кордону. Щоб ми жили разом на цій землі, будуючи та відбудовуючи своє спільне щастя та спільну силу, яка дозволить відбивати будь-яку небезпеку чи будь-яку можливу загрозу», - сказав Анджей Дуда.

Слова глави сусідньої держави в Україні сприйняли абсолютно як добросусідські і звичні з огляду на її титанічну допомогу упродовж багатьох років. Чого не скажеш про росію, де слова польського президента викликали інформаційний екстаз.

Адже, як писав «ЗІФ», кремлівська пропаганда неодноразово поширювала інформаційні фейки про наміри Польщі встановити воєнно-політичний контроль над західними регіонами України.

Пропагандистські РИА «Новости» не знайшли нікого кращого, як колишнього нардепа України і зрадника, «інтелектуала» іллю ківу. Останній побачив у словах пана Дуди «натяк на бажання включити територію України до складу Польщі».

«Президент Польщі відкрито вже заявляє та святкує приєднання України», - цитують ківу пропагандисти. Він вважає, що «звинувачувати у знищенні України та її народу треба насамперед Володимира Зеленського з його трупою «95 квартал». Державний зрадник ківа запропонував «притягувати та судити українську владу за державну зраду»...

Інші ресурси як під копірку поширювали не лише допис ківи, але й давній наратив про плани Польщі захопити Україну. Пропонуємо ознайомитися з російським інформаційним меню, яке згодовують аудиторії.

«В Україні цю заяву Дуди сприйняли однозначно: Польща готується ввести в західні області свої війська. Нагадаємо, раніше у ЗМІ та соціальних мережах було опубліковано документи про підготовку польською армією низки підрозділів для якоїсь «миротворчої місії» на території України. Також у Києві обговорюється питання щодо можливості направлення прохання Президента Зеленського до свого польського колеги про військову допомогу і введення польських військ на територію Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської та Волинської областей», - пише rg.ru.

«Тим часом у цій пафосній заяві Дуди багато хто побачив абсолютно неприкритий натяк на бажання «повернути східні креси» - тобто анексувати частину Західної України, - це вже варіант від EADaily. - На користь цього припущення свідчить ще й те, що на день раніше у Варшаві з'явилися банери з цитатою польського генерала Ярослава Міки: «Час згадувати історію»… Напередодні стало відомо про те, що саме генерал Міка наказав привести в бойову готовність польських десантників для «охорони об'єктів критичної структури у Львівській і Волинській областях України від російської агресії».

«Іще 16-го березня віце-прем'єр країни (Польщі, - ЗІФ) Ярослав Качинський після зустрічі з українським Президентом Володимиром Зеленським заявив, що в Україну необхідно надіслати миротворчу місію НАТО чи ширший склад, - пишуть vedomosti.ru. - Цю ідею Польща висувала і на саміті НАТО на найвищому рівні того ж місяця, проте вона не отримала підтримки. Польща прийняла найбільше серед інших країн українських біженців з початку військової спецоперації росії в Україні — наприкінці квітня їх кількість перевищила 3 ​​млн осіб, за даними польської прикордонної служби».

Цей ресурс також нагадав, що повідомлення керівника служби зовнішньої розвідки росії Наришкіна про план США та Польщі встановлення Варшавою контролю «над її «історичними володіннями» на Західній Україні у вигляді введення миротворчих сил під приводом «захисту від російської агресії».

Авторка з KP.RU  дозволила собі пофантазувати про значення фрази пана Дуди «кордонів більше не буде».

«Мало хто сумнівається, - пише «комсомолка», - що Дуда навряд чи мав на увазі нещодавні європейські реалії, коли кордони між державами-членами ЄС були символічними – без прикордонних стовпів, контрольно-слідових смуг та прикордонних пунктів.

Загрози світового тероризму, потік біженців із країн Африки та Близького Сходу, пандемія COVID-19 повернула більшість прикордонних атрибутів у Європі на реальність. Отже, Дуда, найімовірніше, під час промови тішив себе тим, що Польща зможе тим чи іншим способом поглинути українську територію, мотивуючи це турботою про майбутнє українців».

У KP.RU також нагадали, що «Президент Незалежної Володимир Зеленський раніше говорив, що українсько-польського кордону вже фактично не існує».

Путінський речник дмітрій п’єскою  теж упрігся у пропагандистського воза, заявивши, що загроза територіальної цілісності України може виходити з Польщі.

«Те, що з Польщі йде вельми та вельми ворожа риторика в останні місяці - вона традиційно не була дружньою, але в останні місяці вона стала ворожою, і те, що для територіальної цілісності України з Польщі може виходити загроза - це також очевидні факти, – каже пєсков і нагадує фейкову інформацію від «розвідника» наришкіна

А от слова білоруського диктатора лукашенка путінський глашатай коментувати відмовився. Мабуть, навіть у нього не вистачило фантазії, що дозволила б осягнути заяву «ябацькі» про майбутню спільну війну росії, України та Білорусі проти Польщі, «яка мріє забрати Західну Україну».

Таке враження, що у мордорі вже вичерпалися ідеї, щоби розсварити Польщу й Україну. Тож доводиться ставити раз по раз затерту платівку.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: