В інформаційній війні з росіянами ми виграємо, - експертка з інформбезпеки Марія Авдєєва

АНАЛІТИКА 09.05.2022 Коментарі 0

Марія Авдєєва залишилась у Харкові і регулярно розповідає про життя міста під час включень для багатьох іноземних медіа. Вона регулярно публікує у своєму Twitter відео з різних районів міста, показує руйнування після обстрілів рашистів, а також як переживають воєнні дії харків’яни.

До війни Авдєєва працювала директором з досліджень Європейської експертної асоціації та вісім років присвятила викриттю російської дезінформації.

Те, що зараз вона стала фактично військовим кореспондентом – за її словами, вимушений крок. «Але це стало фактично комбінацією роботи, якою займалась раніше, і тим, що я зараз намагаюсь доносити світові – інформацію про вчинені воєнні злочини та про те, що відбувається у східних областях і в Україні загалом», - зазначила Марія Авдєєва.

Іноземні медіа часом просять коментарі про те, що у нас тут відбувається, бо всі розуміють, що путін і росія воюють не проти України, а проти усього вільного і демократичного світу. А знімальним групам, які приїздять, насамперед цікаво, як почувають себе наші воїни, що і як роблять медики, рятувальники – їх цікавить «досвід з перших рук». Саме про таких цікавих героїв роблять репортажі, які чіпляють аудиторію. І конкретний читач чи глядач відчує, що конкретно його допомога та допомога його країни критично важлива. Він звернеться до свого політика, скаже, що підтримує допомогу Україні, тож давайте дамо їй, наприклад, більше зброї.

- В інформаційній війні з росіянами ми виграємо. Усі в захваті, наскільки Україна потужна представлена інформаційно. Скільки всього робиться і державними, і громадськими структурами для тієї хвилі підтримки, яка існує у світі.

- У той же час абсолютна більшість сюжетів, які про війну знімають росіяни – це фейки, які потім розганяють пропагандистські медіа.

- Російська пропаганда щодо України неефективна. Тут в неї ніхто не повірить. Основна аудиторія, на яку вона спрямована – це росія, тому що путіну потрібне гарматне м’ясо, яке потрібно якось мотивувати, формувати ненависть до українців.

І якраз там вона ефективна, бо це не перший місяць, і навіть не перший рік, коли ця пропагандистська машина працює. І там мозок уже промитий достатньо для того, щоб рівень підтримки влади зростав.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: