Лукашенко – хто він? Частина 1: 1954-1994 рр

РОЗСЛІДУВАННЯ 07.05.2022 Коментарі 0

Здавалося б, що біографічний опис таких публічних персон, як Александр Лукашенко, не становить особливих труднощів. Проте, насправді, при всьому різноманітті публікацій про нього у ЗМІ, визначити рівень достовірності тих чи інших фактів із життя Лукашенка досить складно. І вносить сум'яття, хоч як це дивно, сам Лукашенко своїми найчастіше суперечливими заявами як у ході численних інтерв'ю, так і під час своїх незліченних виступів стосовно будь-чого.

Як найяскравіший приклад візьмімо ситуацію із датою народження А.Лукашенка. Згідно з біографією, опублікованою на офіційному сайті президента Республіки Білорусь, Александр Григорович Лукашенко народився 30 серпня 1954 року. Проте, у червні 2009 року в інтерв'ю газеті «Завтра» Лукашенко заявив: «Ви ж розумієте, що я теж людина, у мене є діти, особливо молодший Ніколенька, в якому я не чаю душі. Йому сьогодні п'ять років, а мені п'ятдесят п'ять. Народилися ми з ним одного дня, 31 серпня». Тоді багато хто не надав особливого значення цим словам, вважаючи їх простим застереженням.

Однак у випуску програми «Наші новини» на каналі ОНТ за 31 серпня 2009 року диктор повідомила про те, що у Александра Лукашенка та його молодшого сина «сьогодні День народження». Відповідне коригування з'явилося і на офіційному сайті білоруського президента. Надалі, при подачі документів на реєстрацію як кандидата в Президенти РБ на виборах 2010 року Лукашенко знову вказав дату народження 30 серпня 1954 року, що відповідає даним паспорта. І знову офіційний портал вніс зміни до біографії Лукашенка.

Тому в підготовленому Центром стратегічного аналізу Вадима Прокоп’єва (Варшава) життєписі Лукашенка часто наводитимуться вказівки на суперечливість деяких даних його біографії із примітками, який можна завантажити за цим посиланням.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: