Польща спростовує російські фейки зброєю

НОВИНИ 29.04.2022 Коментарі 0

Кремлівська пропаганда знову розігнала інформаційний вкид про наміри Польщі встановити воєнно-політичний контроль над західними регіонами України.

Пропагандистське російське медіа РИА «Новости» поширило заяву директора служби зовнішньої розвідки РФ Сєрьґєя Наришкіна про плани США та Польщі розмістити «миротворців» на заході України. Наришкін каже, що таку інформацію отримано від декількох надійних джерел.

«Брехня про нібито плани Польщі напасти на Західну Україну повторюється вже кілька років, - спростовує кремлівський фейк у Твіттері речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин. - Особливо активізувалася кампанія після початку російського вторгнення в Україну. Вищі посадовці Кремля приєднуються до очорнення Польщі».

За його словами, мета російської пропаганди розпалювати недовіру між Україною та Польщею, порушити співпрацю, подавати колективний Захід як агресивну до росії структуру, а Польщу – як «розпалювачку війни».

Цікаво, що заява з кремля пролунала за декілька днів до початку військових навчань, які Польща запланувала провести на початку травня біля своїх північно-східних кордонів.

Небезпека російського фейку полягає в тому, вважають у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України, що на російськомовну аудиторію цей наратив просувають не тільки відверті московські пропагандисти, а й так звані російські опозиціонери. За прогнозами останніх, Польща начебто відбере частину України, якщо росія загарбає Донбас і  Південь України.

На жаль, таку тезу поширили і в цивілізованому світі. Агенція Reuters, за інформацією ЦПД при РНБОУ, опублікувала матеріал під назвою «Керівник російської розвідки заявив, що США та Польща готують поділ України». Польща відкинула всі звинувачення, підкреслюючи, що брехні російського походження про плани офіційної Варшави напасти на Україну вже декілька років.

Нагадаємо, на початку квітня ЗІФ писав про такий фейк, поширений з москви. Тоді його появу спровокувала ідея Польщі направити в Україну миротворців. У кремлі не придумали нічого мудрішого, як поширити тезу про повернення українських територій, що були у складі Речі Посполитої до 1939-го року. Мовляв, захоплювати українські землі поляки хочуть під виглядом миротворчих місій.

«Такі інформаційні вкиди поширювали також і 2014-го року. Так само нам розповідали, що Польща й інші сусіди нібито мріють поділити Україну. Але росіяни не розуміють, що їхня ментальність і загарбницькі плани є чужими для вільної, успішної Європи й України. Тут зовсім інші цінності та поняття про успіх. Загарбання чужих територій за тотальної бідності - це особливості виключно російського менталітету», - прокоментував тоді російську маячню керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Також російська пропаганда продовжує демонізувати історію України. Так, перекручувачі вчергове повідомили, що «націоналісти з озброєних формувань УПА як спільники гітлерівців в тилу радянських військ здійснювали диверсійні акти».

Найкраще російські фейки спростовують самі поляки, які вже передали Україні озброєння на загальну суму понад 1,6 мільярда доларів США (7 мільярдів злотих). Погодьтеся, дивна поведінка для країни віддавати зброю державі, частину якої плануєш захопити.

За інформацією Polskie Radio, західна стратегічна сусідка надала Україні понад 200 танків Т-72, декілька десятків бойових машин піхоти. А ще самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика», реактивні системи залпового вогню «Град», ракети класу «повітря-повітря» для літаків МіГ-29 і Су-27, переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, боєприпаси.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: