Забрати у росії все, що можемо – обов’язок без винятків!

НОВИНИ 16.03.2022 Коментарі 0

В Україні зареєстровано майже 16,9 тисячі компаній, пов’язаних з громадянами Росії та Білорусі. Левова частка – 13,6 тисячі – російський капітал. Такі цифри подає інтернет-ресурс Opendatabot. Вартість російських активів в Україні становить мільярди доларів США, проте  сумнівно, що хтось назве об’єктивну цифру.

Повномасштабна війна нарешті змусила українську владу засукати рукави та приймати нашвидкуруч закони, що дозволять відкрити економічний фронт проти Росії.

До 24 лютого 2022 року вісім років тривали малозрозумілі та неефективні кроки у цьому напрямку. Тепер офіційний Київ квапиться: через тиждень від початку масованої атаки Верховна Рада України голосує за закон «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ». Ще через тиждень його, за підписом Президента, опублікували.

Закон передбачає примусове вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів без будь-якого відшкодування їх вартості.

Під конфіскацію потрапило будь-яке майно, кошти, банківські вклади, цінні папери, корпоративні права, etc.

Першою цим законом вирішило скористатися АТ «Укрзалізниця» та експропріювати російські вагони.

«Зараз на українських коліях стоять понад 15 тисяч російських вагонів, з яких 10 956 - напіввагони, 2057 - цистерни, 587 - криті вагони, 158 - платформи, 1 318 - інші вагони. «Укрзалізниця» спочатку складе перелік власників вагонів, у яких серед засновників є Росія. На другому етапі погодить через Кабінет міністрів, Раду національної безпеки й оборони, указ Президента, і створення ще одного закону України», - йдеться у повідомленні Кабміну на сторінці у FB.

Зараз на українських коліях є понад 3 тисячі вагонів компаній, що належать суто російським компаніям. Зокрема, таким як «ВЕБ-Лізинг», «ВТБ-Лізинг», «Газпромтранс», ГТЛК, «Сбербанк Лізинг». У Росії залишилося 482 українські вагони.

Як бачимо, процедура конфіскації російських вагонів є тривалою у часі.

Але якщо цей рухомий склад навряд чи фізично покине межі держави, зважаючи на відсутність залізничного сполучення з РФ, то готівку чи матеріальні цінності російські власники ще можуть намагатися вивезти.

Зважаючи на кількість юридично зареєстрованих суб’єктів і присутність російських активів у всіх секторах української економіки, процес націоналізації активів РФ забере не один місяць часу.

Ілюстративне фото: колаж "ЗІФ"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: