Європол заарештував посібників політики путіна-лукашенка з України, Білорусі, росії та Польщі

НОВИНИ 24.10.2024 Коментарі 0

Поліція заарештувала 11 осіб за сприяння нелегальним мігрантам потрапити з Білорусі до Євросоюзу. Серед підозрюваних – громадяни Польщі, України, росії, Грузії та Білорусі. Усі вони – мешканці ЄС і за 5 тисяч євро доставляли мігрантів, які нелегально перетинали кордон між Білоруссю та Польщею.

Як повідомляє DW, нелегали – переважно вихідці з Афганістану, Ірану, Іраку, Сирії та Єгипту – спочатку офіційно прибували до Білорусі чи росії, а вже звідти їм допомагали потрапити на білорусько-польський кордон. Після його незаконного переходу інші члени ОЗГ відвозили нелегалів до інших країн ЄС, переважно Німеччини. Таким способом у ЄС злочинцям вдалося переправити приблизно 600 людей.

У Європолі кажуть, що більшість тимчасово арештованих вербували водіїв для перевезення мігрантів від польсько-білоруського кордону до Німеччини. За це їм платили приблизно 500 євро. Наприклад, громадянин росії офіційно займався прокатом авто у Польщі, та насправді набирав водіїв і надавав їм автомобілі для нелегального перевезення мігрантів до країн ЄС.

Польська прикордонна служба повідомила про проведені обшуки у помешканнях та транспортних засобах, якими користувалися затримані. Вилучено засоби зв'язку, комп'ютери, документи та 80 тисяч злотих готівкою.

В операції під керівництвом Європолу брало  участь близько 120 офіцерів прикордонної служби і поліцейських.

За даними видання «Позірк», від початку 2024 року тільки працівники Підляського прикордонного управління затримали 321 організатора нелегальної міграції. Суди дозволили тимчасовий арешт 66-ох із цієї кількості.

Протягом неповних 10-ти місяців цього року Польщі вдалося запобігти приблизно 28 тисячам спроб нелегального проникнення на свою територію через кордон з Білоруссю. Це на 22,5 відсотка більше, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2023 року.

Нагадаємо, у Польщі вважають, що їх країна перебуває у стані гібридної війни, одним із елементів якої є сприяння режимама в Білорусі та росії нелегальній міграції до країн Євросоюзу.

Фото – за рішенням суду шестеро з 11-ох затриманих перебуватимуть під тимчасовим арештом на час слідчих дій / strazgraniczna.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: