У Польщі визнають, що країна перебуває у стані гібридної війни

НОВИНИ 27.08.2024 Коментарі 0

Заступник міністра національної оборони Польщі Цезарій Томчик заявив, що країна перебуває в стані гібридної війни. Це твердження він аргументував ситуацією на кордоні з Білоруссю та іноземними метеозондами, які час від часу з'являються.

«Інструментом за кілька сотень доларів, який може вплинути на все суспільство, є, наприклад, метеорологічні повітряні кулі, достатньо мати на них кілька слів кирилицею», - заявив заступник голови Міністерства національної оборони Цезарій Томчик у понеділок під час Campus Poland of the Future, передає агентство PAP.

Коментуючи іноземні метеозонди, Томчик саркастично запитав, чи справді росію так цікавить, яка у Польщі погода. Він вважає, що ці об'єкти запускають для того, щоб викликати дискусії та розбіжності в суспільстві та недовіру громадян до власних служб і держави.

«Те, з чим ми зіткнулися сьогодні в Польщі – це де-факто гібридна війна. І ми можемо прямо сказати, що Польща сьогодні перебуває в стані війни, але гібридної», – заявив він.

Також Цезарій Томчик визнав, що в Польщі фіксують 5 000 хакерських атак на рік, з якими борються 2 500 солдатів протягом року і цілодобово. «Ймовірно, під час кампусу було кілька таких атак, але чим менше ми чуємо про це, тим кращзе, - сказав він.

Польський генерал Мєчислав Ченюх також прокоментував гібридні загрози та акцентував, що Польща мусить усвідомлювати – сучасні війни спершу ведуться шляхом засобів масової інформації, грошей, дипломатії, неурядових організацій, дезінформації, а лише в кінці втручаються збройні сили.

Тому, за його словами, важливо добре розпізнати, коли починаються гібридні загрози.

Як уже писав ЗІФ, під час учорашньої масованої атаки рашистів польські військові зафіксували якийсь повітряний об’єкт, що перетнув кордон і опинився у повітряному просторі Польщі. Візуально його наявність підтвердити не вдалося. Так само нічого не дали й пошуки об’єкта (за опередньою оцінкою - «шахеда») на землі.

Спікер польського Сейму Шимон Головня припустив, що 26 серпня, під час масованого російського обстрілу РФ, жоден повітряний об'єкт насправді не залітав з України, про що напередодні оголосили у Польщі.

Як повідомляє радіо RMF24, Головня сказав, що спілкувався з віцепрем’єром та міністром оборони Владиславом Косіняком-Камишем, і що армія «у повній готовності». Проте усе ще немає ясності, чи це був дрон. «Може бути і таке, що на радарах відобразилася метеорологічна аномалія», – сказав Головня.

«Але у цій я ситуації я бачу великий контраст, різницю у кращий бік між тим, що відбувається сьогодні, і що було тоді, коли ракету знайшли під Бидгощем», – додав спікер.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: