Як американські та не тільки хакери познущалися з путіна та росії

РОЗСЛІДУВАННЯ 18.06.2022 Коментарі 0

Виступ владіміра путіна на нікчемному з огляду на низький статус гостей цьогорічному Петербурзькому міжнародному економічному форумі затьмарили ще й хакери. Останні провели потужні DDoS-атаки на системи акредитації, через що путіну довелося почекати з виголошенням хоч якихось оптимістичних тез на песимістичному тлі затиснутої санкціями російської економіки.

«На жаль, там виникла затримка з отриманням бейджів, з підтвердженням проходу тощо на основну пленарку. Фахівці зараз працюють над тим, щоб цю проблему усунути, ми це полагодимо, але на це потрібен час. У зв'язку з цим президент ухвалив рішення перенести свій виступ на годину. За цей час якраз буде вжито всі вичерпні заходи для усунення наслідків цих кібератак, усе буде налагоджено, і, головне, буде забезпечено можливість для всіх, хто має бути присутнім на пленарці, бути там», - пояснював причину затримки путіна його глашатай дмітрій пєсков.

За день до цього міністерство юстиції США повідомило, що спільно з іншими країнами  - Нідерландами, Німеччиною та Великобританією демонтували інфраструктуру російського ботнету, відомого як RSOCKS.

Цей ботнет  зламав мільйони комп’ютерів та інших електронних пристроїв по всьому світу.

«Ботнет RSOCKS скомпрометував мільйони пристроїв у всьому світі», - каже прокурор США Ренді Ґроссман. - Кіберзлочинці не уникнуть правосуддя незалежно від того, де вони діють. Працюючи з державними і приватними партнерами по всьому світу, ми будемо невпинно переслідувати їх, використовуючи всі наявні в нашому розпорядженні інструменти, щоби унеможливити їхні загрози і притягнути до відповідальності винуватих».

Прокурор також подякував своїй команді, ФБР і відділу комп’ютерних злочинів та інтелектуальної власності Департаменту юстиції за їхню чудову роботу в цій операції.

«Ця операція порушила роботу надзвичайно складної російської кіберзлочинної організації, яка здійснювала кібервторгнення у Сполучених Штатах і за кордоном, - сказав відповідальний спеціальний агент ФБР Стейсі Мой. - Наша боротьба з кіберзлочинними платформами є важливим компонентом у забезпеченні кібербезпеки та безпеки у Сполучених Штатах. Дії, які ми оголошуємо сьогодні, є свідченням постійного прагнення ФБР переслідувати загрози з боку іноземних суб’єктів у співпраці з нашими міжнародними партнерами та партнерами із приватного сектору».

На сайті мінюсту США також сказано, що у вересні 2020 року директор ФБР Крістофер Рей оголосив про нову стратегію ФБР щодо протидії кіберзагрозам. Стратегія полягає у виявленні ризиків і наслідків від кібер-злочинців за допомогою унікальних повноважень ФБР, можливостей партнерів у світі та довготривалої співпраці. Тим, хто став жертвами хакерів-зловмисників, пропонують повідомляти про інциденти у Всесвітній мережі до Центру скарг на злочини в Інтернеті (IC3) www.ic3.gov.

За 10 днів до цих успішних операцій високопоставлені кібер-посадовці США закликали американські  компанії залишатися у стані підвищеної готовності до кібератак через російську агресію в Україні. Їхній заклик ґрунтувався на оцінках розвідки щодо потенційних ударів.

Від початку російського вторгнення в Україну в лютому федеральні агенції, включаючи Агентство кібербезпеки та безпеки інфраструктури, Агентство національної безпеки та Федеральне бюро розслідувань, попереджали про потенційні кібератаки на операторів критичної інфраструктури.

Як повідомляв ЗІФ, американські кібервійська воюють на боці України. На початку червня таку інформацію оприлюднив глава кіберкомандування США, директор Агенції національної безпеки Пол Накасоне (Paul Nakasone). За його словами, американські військові хакери провели наступальні операції на підтримку України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: