Бойові комарі, кажани та інші казкові звірі. Чому їх бояться рашисти?

РОЗСЛІДУВАННЯ 20.06.2022 Коментарі 0

Культова тема біолабораторій та виготовлення в Україні біологічної зброї живе своїм, окремим від реальності життям. Рашисти послідовно її розвивають, додаючи нових «подробиць». Решта нормального світу, втомившись заперечувати, запаслася попкорном і змушена дивитися цей науково-фантастичний російський «бойовик».

Російську тему з американськими біологічними лабораторіями на території України ще навесні 2020 року почав активно розкручувати Віктор Медведчук. Разом із колегою з Опозиційної платформи «За життя», екс-генпрокурором Ренатом Кузьміним вони подали запит до Президента Володимира Зеленського, аби той підтвердив присутність на нашій території не менш як 15 біолабораторій, які курує міноборони США.

Тоді саме набирала обертів пандемія Covid-19, серед причин появи якого називали й військові розробки. Тож ґрунт для розвитку цієї теми був дуже сприятливий.

А «російська газета» ще й розписала цілу історію про нібито угоду ще від 2005 року між Мінохоронздоров’я України та Пентагоном, режим її страшної секретності, фінансування та зобов’язання.

Американське посольство у Києві тоді опублікувало власну відповідь на ці закиди, вказавши і на проросійський характер цього інформфейку, і на цілі програми «Зниження біологічної загрози», а також описало роботу над вакцинами і модернізацію низки лабораторій (медичних та держспоживслужби) в Україні. Але росіян і їх кумів в Україні це не надто й цікавило – вони й надалі гнули свою лінію.

Фантастична зброя

Час від часу тему біологічної зброї, якою Україна «загрожує» бідним росіянам, запускали в російських медіа, оновлюючи «успіхи американських біолабораторій».

З часом ці фантазії ставали щоразу карколомнішими.

Рашапропагандистам, наприклад, наснилося, як над так званою «днр» українці «розкидали заражені туберкульозом листівки». Шкода, що не оброблені проносним…

Усі ці марення отримали «друге дихання» після повномасштабного вторгнення, у березні. Тоді свої підозри та фобії рашисти почали видавати за доконані факти. «В українських біолабораторіях у безпосередній близькості від території росії здійснювалася розробка компонентів біологічної зброї» - звучить?

Без жодних доказів, в «кращому» випадку демонструючи криво перекладені з російської абсолютно «ліві» накази чи розпорядження, які начебто стосувались лабораторій і небезпечних штамів.

Паралельно у кількох західних виданнях (зокрема, у таблоїді «Daily Mail» та подібних) були опубліковані статті про сина президента США Хантера Байдена, фонд якого нібито фінансував біолабораторії в Україні.

Правда росіянам не потрібна

Зауважимо, що електронну переписку Байдена-молодшого уперше оприлюднило видання New York Post у 2020 р. У тому ж році близько 50 екс-працівників американської розвідки підписали листа, в якому назвали оті «листи Байдена» російською дезінформацією. Але хто про це чув на росії…

Так само, як не чули і не хотіли чути росіяни заяви Верховного представника ООН з питань роззброєння Ідзумі Накаміцу.

  • ООН не знає про будь-яку програму біологічної зброї в Україні, яка приєдналася до міжнародної заборони такої зброї, як і Росія та Сполучені Штати разом із 180 іншими країнами, - доповідав Накаміцу.

Тоді ж історію про біологічні лабораторії і виробництво зброї в Україні, запущену росією, в ООН назвали «брехнею та повною нісенітницею». Але коли це зупиняло рашку?

Далі сюжет загострювався ще більше. Рашистське мінвторгнення заявило, що має факти «зачистки слідів біологічної програми» в українських лабораторіях. Хоча йшлося лише про знищення зразків збудників смертельних хвороб після початку вторгнення – і це насправді гуманізм стосовно російських загарбників, які вже «прославилися» своїми діями на наших АЕС та в зоні відчуження. Можна собі лише уявити наслідки, якби рашаорки знайшли пробірки з хворобами…

Пізніше ліліпутін лякав лабораторіями і біологічною зброєю своїх колег по ОДКБ. Пікантність ситуації полягала в тому, що аналогічні лабораторії функціонують у Вірменії, Казахстані і Таджикистані (члени цього ж блоку), а також у сусідніх країнах – Грузії та Узбекистані. Тож владу цих країн почали підводити до думки про необхідність закрити ці установи.

Паралельно російські політики завивали про необхідність «викликати на кавйор» до них заступницю Держсекретаря США Вікторію Нуланд – «нехай пояснює нам, чим займаються їхні лабораторії». І почали показово рахувати дні, скільки вона їх ігнорує. Рахують досі.

Натомість вже у червні Пентагон опублікував широке роз’яснення щодо абсолютно мирної роботи біолабораторій на теренах колишнього СРСР. Речниця рашистського мзс захарова одразу ж обізвала це «інформаційним вкидом» та намаганням приховати військові розробки.

Заява Пентагону – це фактичне підтвердження того, що 20 років головне відомство США і НАТО освоює Україну, а значить усе жахливе, що сталося з цією країною за ці роки, відбувалось під керівництвом і за прямої участі США, заявила віце-спікерка держдуми ірина ярова.

Після цих пасажів навіть у Вашингтоні зрозуміли усю безсенсовність будь-яких пояснень. А росіян «накрило» ще більше.

Бойові комарі, кажани та мавпи з віспою

Начальник російських військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту (РХБЗ) ігор кірілов почав розповідати (у червні 2022 р.!), що «з 2015 року – початку масштабного фінансування Пентагоном українських проєктів, серед військових та мешканців «лнр» та «днр» зафіксовано численні випадки інфекційних захворювань, зокрема, туляремії». Що в регіонах України, де є біолабораторії, фіксували спалахи гепатиту, і взагалі, усі почали частіше хворіти.

Кірілов видав і інші «сенсації»: що нібито на Харківщині з подачі Штатів випробовували високоактивні нейромодулятори, які вражали центральну нервову систему. Тож досліди проводились… на душевнохворих пацієнтах.

Також в Україні готували «бойових комарів»: мовляв, наші вчені в рамках штатівського проєкту Р-268 працювали над новими вірусами, які могли б переносити комарі роду Aedes. «Інтерес американських замовників не випадковий – саме ці комарі є переносниками трансміссивних інфекцій лихоманки денге, Зика і жовтої лихоманки», - на повному серйозі запевнив начальник військ РХБЗ.

Ще раніше росіяни заявляли про те, що українці працювали над передачею небезпечних захворювань через кажанів і птахів.

Уся ця маячня доволі логічно вкладається у загальну російську канву: мовляв, їх хочуть підступно винищити біологічною зброєю усілякі «західні імперіалісти». Які працюють з расовим біоматеріалом (аби шкода завдавалась за генотипом лише білим росіянам), тому й розмістили лабораторії довкола росії. Та підло опрацьовують нетипові канали розповсюдження і зараження – тварин, комах, предмети тощо. Тому у світі гуляють усілякі «пташині грипи», «ковіди» і навіть «віспа мавп», яка, за словами російський «інформаційних вірусологів», поширювалася з кількох африканських регіонів (де саме розміщені чергові американські біолабораторії), та ще й «статевим шляхом, здебільшого через осіб нетрадиційної сексуальної орієнтації»…

Улюблена російська «дзеркалка»

Після цього пасажу від начальника військ РХБЗ можемо лише згадати американського президента, який попереджав, що путін «затиснутий у кут» і готує нові провокації, заявляючи, що США мають біологічну та хімічну зброю в Європі – за словами Джо Байдена, це брехня. «Вони також припускають, що Україна має біологічну та хімічну зброю. Це явна вказівка на те, що він має намір використати якийсь із цих різновидів зброї. У минулому він уже застосовував хімічну зброю. І нам варто остерігатися повторення», - цитує Байдена The Guardian.

Росіяни справді широко застосовують головний принцип своєї пропаганди – «дзеркалку»: звинувачуй супротивника в тому, чим сам грішиш. Прикладів у цій війні вже сотні.

Як повідомляв днями один з російських ТГ-каналів, наближений до групи впливових силовиків, нещодавно ліліпутін отримав доповідь щодо успіхів російських вірусологів в одержанні цілого ряду модифікованих вірусів, які можна застосувати як біологічну зброю.

При цьому нібито є успіхи у створенні вірусів, які можуть впливати вибірково – на певні расу, етнос, стать і навіть вік людини. Найефективніше опрацьовано горезвісний коронавірус, із якого отримано декілька особливо небезпечних штамів.

Звучить фантастично, але чи нічого не нагадує?

При цьому випробовують нові віруси у двох лабораторіях в росії, одній у Центральноафриканській республіці (ЦАР) та іншій – у Чаді.

Лабораторію в ЦАР вважають потенційним полігоном для подальших випробувань військових вірусологів з рф, а також центром поширення нових епідемій у майбутньому. І небезпідставно: ця територія вже декілька років перебуває під контролем ПВК Вагнера, на дії якої вже скаржились і міжнародні спостерігачі, і офіційні особи ЄС та світу.

Схоже, що кремль традиційно звинувачує усіх довкола в тому, що творить (чи планує творити) сам. Адже, за однією з версій, у путлєра новий бзік: вибити клин клином, запустивши нову епідемію по світу і стати «рятівником» планети, «отримавши» першим ефективні ліки чи вакцину.

Інша версія прозаїчніша: бункерний дід хоче показати підданим, що їхня немита країна також має порох у порохівницях, і ще може витворити смертельну біологічну зброю «точкового застосування».

У будь-якому випадку, біологічна «страшилка» про українсько-американські лабораторії добре працює для внутрішнього споживача та консолідує росіянців перед зовнішнім ворогом. Здоровий глузд при цьому зовсім не обов’язковий.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: