Як Кремль розхитує ситуацію на Закарпатті: росЗМІ пишуть про етнічні чистки у Берегово

НОВИНИ 23.03.2022 Коментарі 0


 

Російські карели звертаються до уряду Угорщини з проханням допомогти своїм братам в Берегівському районі Закарпатської області. Оскільки мовляв «в українському Закарпатті є реальна загроза етнічних чисток, а катастрофі, яка насувається, може запобігти тільки офіційна позиція уряду Угорщини». Таку маячню оприлюднили низка російських видань, зокрема Regnum.

Пропагандисти посилаються на слова Тверською регіональної громадської організації «Нова Карелія» Міхаіла Дроня. Така «турбота» українським Береговим з боку Дроня пояснюється тим, що «в Тверській області є регіони компактного проживання карелів, котрі відносяться до угро-фінської групи і є спорідненим народом з угорцями».

«Я давно стежу за ситуацією в Закарпатській області України, і мені очевидно, що зараз обстановка на Закарпатті — у цьому єдиному фінно-угорському регіоні України, стрімко загострюється. В умовах того хаосу та анархії, які сьогодні охопили Україну, існує реальна загроза того, що українська влада та їх парамілітарні формування розпочнуть на Закарпатті етнічні чистки», — наголошує Дронь.

Далі горе-пропагандисти договорюються до того, що українські угорці живуть в тому ж регіоні… де свого часу відбулися криваві події протистояння українців і поляків на Волині. Тобто бачимо, що один з найулюбленіших прийомів кремлівських пропагандистів – мусування теми протистояння українців і поляків у минулому столітті – застосовується навіть там, де вона є абсолютно недоречною.

Ну і наостанок читаємо слізне звернення Дроня до посла Угорщини в РФ Норберта Конкоя:

«З великою тривогою ми, тверські карели, спостерігаємо за тим, що відбувається сьогодні на території Закарпатської області України. На адресу угорської спільноти Закарпаття та їхніх політичних лідерів із «Партії угорців України» все гучніше лунають погрози та заклики до прямої розправи. І якщо протягом усіх останніх 30-ти років з боку української влади та різного роду українських активістів по відношенню до угорського населення висловлювалися лише загрози та хамські промови, то сьогодні, коли в Україні скрізь хаос та анархія, існує реальна небезпека того, що на Закарпатті почнуться етнічні чистки та угорці стануть їх жертвами. У цих непростих умовах ми переконані, що тільки угорський уряд здатний навести хоч якийсь порядок на цій древній землі корони Святого Стефана, зберегти життя та майно угорців у Закарпатті».

Що про це думають на Закарпатті?

Аби переконатися, що інформаційні висери кацапських пропагандистів – відверта маячня, кореспондент «Західного інформаційного фронту» звернувся до мешканця Берегова, українського угорця, прізвище якого зі зрозумілих причин ми не називаємо. Наш співрозмовник був лаконічним, але дуже конкретним:

- Чи правда те, що з початком війни в Україні вас – етнічних угорців – почали з новою силою притискати українці?

- Це – неправда. Я такого не чую в нашому місті. Я взагалі ще жодного разу з таким не зіштовхувався. Тим паче з якимись погрозами чи ще чимось.

- Пропаганда в рф дійшла до того, що на Закарпатті і в Берегово зокрема українська влада ніби то скоро буде вдаватися до етнічних чисток угорців і Орбан має в це втрутитися…

- Це – неправда. Не знаю, звідки така інформація. Я такого не чув. Навіть якби таке припустімо десь було, то я би принаймні знав. У мене є зв’язки у правоохоронних органах, мені би одразу про таке розповіли.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: