Виверт під Різдво

ПЕРЕКЛАДИ 07.01.2023 Коментарі 0

Сумбурні процеси у російських верхах посилюються. Явною ознакою виступає путінська імпровізація «різдвяного перемир'я» на 36 годин. Враховуючи тотальну нелюбов нафталінового вождя до будь-яких спонтанних дій, одразу закрадається підозра щодо якогось поганого підтексту даного кроку.

Справді, наказ з'явився як сніг на голову та викликає нерозуміння навіть серед найбільш безнадійних апологетів режиму. З якого боку не поглянь на акт путінського «милосердя» та «миролюбства» – він виглядає цинічно та нещиро.

Початковий поштовх цій ініціативі дав ватажок московської квазіцерковної структури «РПЦ» Кіріл. Він запропонував припинити вогонь та встановити різдвяне перемир'я з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня, щоби православні люди могли відвідати служби у Різдвяний святвечір та у день Різдва Христового. Разом із тим, навіть тут духовна особа з погонами відомих служб під рясою відіграє темник про «міжусобний конфлікт», намагаючись описати російське вторгнення в Україну як громадянську війну. Тут вочевидь величезне нестикування. Кіріл явно намагається організувати косплей «різдвяних перемир'їв» часів Першої світової війни, що була міждержавним конфліктом. Дивно, що йому не донесли про відсутність будь-яких подібних епізодів під час російської громадянської війни.

До речі, Кіріл – провідний розпалювач війни. Він чомусь не висував ініціатив про великоднє перемир'я, коли російські окупанти браво перетворювали міста України на попелища. Адже Воскресіння Христове – найбільше шановане свято серед християн. Навпаки, Ґундяєв від імені релігійної гілки влади всіляко підбурював до кровопролиття, роздавав благословення й ікони загарбникам та утверджував характер участі у «священній війні» для порятунку душ, що змиває всі гріхи. Чому ж зараз сатанинський пастор змінив риторику? Тим більше, на совісті російських терористів руйнування 75 храмів і культових споруд!

Акція Ґундяєва-Путіна має відразу декілька цілей. Про «перемир'я» говорять із кожної праски. Отже, тема розбірок навколо «макіївської трагедії» відходить у тінь. Ставку роблять на падіння інтересу до катастрофічного удару по репутації вищого військового командування РФ. А ще вчора всі чекали на генералопад, аж до ганебного зняття Суровікіна.

Також Путін, санкціонуючи «різдвяний перекур», намагається показати, хто в Росії начальник. Фактично він різко посунув Пригожина, який усі свята не зникає із заголовків новин зі своїм шок-контентом з передової. «Перемир'я» як маркер керованості ситуації на фронті, хоча будь-який його зрив можна буде списати на активність варлорда в кепці.

До речі, акт спонтанного путінського миролюбства за своєю суттю не більше, ніж димова завіса. Не можна виключати підготовки ФСБ та ГРУ до різдвяної провокації десь у зоні «спецоперації» з великими людськими жертвами, щоби виставити Україну в демонічному світлі і спінити «лють благородну» для оголошення загальної мобілізації. Тож 6-7 січня є вкрай небезпечними дні для всіх парафіян православних церков як на тимчасово окупованих територіях України, так і в самій Росії. Не лише у прикордонних областях, а й по всій країні.

Через ці причини необхідно вкрай обережно ставитись до путінської задумки. Якби у Кремлі реально хотіли припинення вогню, то просто пішли би з чужої землі. А мізерна подачка не дає ні безпеки людям, ні будь-яких надій. Це пастка, як заманухи маніяка Чикатила для своїх жертв.

Путін діє як типовий непрогнозований волюнтарист. Він затіяв тяжку для російського народу війну, яку програв. І, звичайно, тепер хаотично шукає найменші зачіпки, щоби вмити руки. Подивіться, ось які ми миролюбні вбивці, на відміну від супротивника, який після стількох місяців жахливого терору раптом не вірить у нашу щирість.

Телеграм-канал «Сито Сократа»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: