Військові аналітики спростували міфи кремлівської пропаганди про провал контрнаступу ЗСУ

РОЗСЛІДУВАННЯ 09.08.2023 Коментарі 0

Стратегія українських військових поки приносить успіх, пишуть західні ЗМІ, підбиваючи перші два місяці контрнаступу. «МО» зібрало їх основні висновки, спростовуючи версію Москви про невдачі Києва.

«Українське просування мізерне чи взагалі відсутнє», стверджує роспропаганда.

За даними Reuters, за два місяці від початку контрнаступу ЗСУ звільнили понад 200 км² – не менше 10 км² щотижня.

«Російські лінії оборони нездоланні».

Аналітик Foreign Policy нагадує, що майже щодня надходять повідомлення про успішне проходження українських бригад через «зуби дракона» й інші укріплення в напрямку углиб Запоріжжя, на Мелітополь і Бердянськ, а також, з початку серпня, далі від Старомайорська, вбиваючи клин між т. зв. «лнр» і «днр».

«Якщо наступ України повільний – його, вважайте, немає».

У ЗСУ відсутня кількісна перевага, котра (поки що) залишається у збройних сил російської федерації. Крім того, просто нераціонально кидати все і бити точково, коли можна бити в тил, водночас повільно, але впевнено розбиваючи оборону супротивника. Україна показує себе в найкращому сценарії за наявних обставин – The Atlantic.

В українців немає стратегії, ЗСУ воюють за волею випадку.

The Economist з посиланням на британських військових ветеранів та експертів називає український підхід тактикою «виснажити, розтягнути [сили ворога] і вдарити [у слабке місце]».

Усі російські удари – точно в ціль.

Справді, удари ЗС рф стали точнішими – території до оборони все менше, і був час на підготовку. Водночас, Україна збиває майже всі дрони та ракети – як приклад The New York Times наводить удар по одній із позицій ЗСУ: збито 33 із 36-ти крилатих ракет, решта поцілили, але безладно.

Пізно, контрнаступ провалився.

Українські сапери очистили сотні кілометрів від мін, а бригади ЗСУ активно просуваються на Південь (і Схід меншою мірою). Україні до осіннього «сезону болота» залишається достатньо часу перерізати наземне сполучення рф із Кримом, підкреслює експерт The Telegraph.

На Заході теж кажуть, що ЗСУ воюють абияк.

Справді, деякі чиновники анонімно коментують, що «могли би значно краще». Заковика полягає в тому, що Захід надає Україні озброєння з величезною затримкою та недостатньою кількістю, що не дає можливості навіть навчитися якісно. Відповідно проведення військових операцій за масштабом американських – технічно неможливо. Критика заходить у глухий кут, підсумовує TIME.

Бахмут – назавжди російський Артемівськ

Із розслідування BBC на основі сотень американських та британських супутникових знімків, чітко видно, як українська армія продовжує не просто оточувати, а й відрізати Бахмут від підконтрольних Кремлю територій.

«Ми на етапі, де українські військові скомбінували всі найкращі практики, і ми починаємо спостерігати масовий відступ росіян», - резюмують експерти.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: