Екс-очільниця австрійського МЗС дотанцювалася з ліліпутіним до переїзду під Рязань

НОВИНИ 08.08.2023 Коментарі 0

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, яка виїхала із країни через погрози і звинувачення у зв'язках з росією, зняла будинок у селі Петрушово в Рязанській області.

Про це радісно повідомила низка рашаЗМІ. Схоже, з неї намагаються зліпити ще одну живу рекламу про те, наскільки «на росії жити добре», і як туди прагнуть утекти західні «зірки».

Журналісти зустріли екс-дипломатку на місцевому святі «Маківка літа». Кнайсль розповіла, що винайняти житло в Петрушовому їй допомогли знайомі. «Я заплатила ще за місяць, а далі побачимо. Я не знаю нічого про моє майбутнє, нічого», - сказала австрійка.

До слова, на свято Кнайсль прийшла одна. Вона дивилася різноманітні виступи і спілкувалася з місцевими жителями й іншими гостями.

  • Було непросто приїхати сюди, але я намагаюся знайти свій шлях, хоча це нелегко. Тут мені подобається, у цьому селі дуже мило. Я приступила до роботи, продовжую викладання та навчання, пишу свої книги, вивчаю мову. Мені довелося залишити своє колишнє життя, розпочати все спочатку, а у 60 років це непросто, - повідомила колишня очільниця МЗС Австрії.

Дещо раніше, під час нещодавнього Петербурзького економічного форуму Кнайсль розповіла журналістам про небажання повертатися до Австрії через неможливість працювати. За її словами, «через пропаганду» багато хто у країні вважає її «російським олігархом», тож на тлі такого ставлення вона за батьківщиною «сильно не сумує».

Чим відома Карін Кнайсль

Кнайсль очолювала МЗС Австрії з 2017 до 2019 року. Цю посаду вона отримала за квотою ультраправої Австрійської партії свободи, яка у 2016 році уклала з «Єдіной росієй» угоду про взаємодію і співпрацю.

У 2018 році тодішня пані міністр привернула увагу ЗМІ тим, що не погидувала затанцювати на своєму весіллі із президентом росії ліліпутіним.

2020 року Кнайсль стала членом ради директорів «Роснєфті» й обіймала цю посаду до травня 2022 року, коли подала заяву про відставку на тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну.

У липні 2022 року Кнайсль повідомила журналістові The Washington Post, що залишила Австрію через погрози. Якийсь час після цього вона жила в Лівані. У червні 2023 року вона заявила ТАСС, що всерйоз розглядає можливість переїзду до росії.

За її словами, у Європі її ніде не брали, а у Франції навіть заборонили відкрити банківський рахунок.

Натомість на московії її радо прийняли: там екс-главу австрійського МЗС запросили викладати юриспруденцію, ринки нафти та ринки газу до центру G.O.R.K.I. (Геополітична обсерваторія з ключових проблем розвитку росії), створений у березні при Санкт-Петербурзькому державному університеті. Здається, лише тепер вона заживе повноцінним життям, далеко від Європи та цивілізованого світу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: