Відеофейк про антиєрмаківський мітинг у Львові – нові витівки рашапропаганди

НОВИНИ 13.03.2024 Коментарі 0

Відео з мітингом зі Львова проти керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, який нібито відбувся в березні 2024 року, розганяють проросійські ТГ-канали. Як встановили фахівці проєкту VoxCheck, це відео – змонтований фейк.

У мережі через пошук за ключовими словами їм вдалося знайти оригінальне відео – його опублікували у Ютубі ще 28 листопада 2014 року під назвою «Майдан у Львові – 1 грудня 2013». Того дня понад 50 тисяч львів'ян справді вийшли на протест в центрі міста, вимагаючи відставки Януковича, уряду і парламенту.

Вигуки проти Єрмака, як виявили фахівці, було взято з іншого запису – його поширювали у мережі 13 березня 2020 року. Тоді під Офісом Президента зібралися представники та прихильники партії «Голос», які були обурені підписанням нових домовленостей у Мінську. Цю аудіодоріжку і підклали під відео Євромайдану.

Схоже, що цей відеофейк може бути одним з елементів спецоперації «Майдан-3» (про який раніше вже писав ЗІФ). Ця масштабна ІПСО мала на меті дискредитувати українську владу, розповсюджувати панічні настрої серед населення та підсилювати ворожнечу з іноземними союзниками. Такі дії супроводжувалися фейковими повідомленнями, основний пік яких припадає на березень-квітень 2024 року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: