В Білорусі розпочинається процес закриття кордонів

РОЗСЛІДУВАННЯ 13.10.2022 Коментарі 0

Стало відомо, яким категоріям громадян Білорусі незаконна влада заборонить виїзд за кордон. Відповідний аналіз здійснили журналісти Білоруського стратегічного.

Згідно дослідження проекту відповідного закону, під обмеження на виїзд за межі Білорусі підпадуть:

1. Військові, силовики, прикордонники, співробітники МНС та держслужбовці зможуть залишати країну лише за згодою їхнього керівництва. Якщо закон ухвалять, вони будуть зобов'язані здати свої біометричні паспорти на зберігання кадрових служб держструктур.

2. Білоруси, щодо яких ведеться адміністративний процес.

3. Чоловіки віком до 27 років, які перебувають у запасі за станом здоров'я та не служили в армії, при виїзді з Білорусі на постійне проживання в іншій країні мають отримати на це згоду військового комісаріату.

4. Будь-який громадянин Білорусі, щодо якого КДБ прийняв рішення про обмеження виїзду з країни, оскільки їхній від'їзд «суперечить інтересам національної безпеки».

Якщо щодо військових та «екстремістів» ситуація вже давно була непростою, то група списаних у запас з відповідною позначкою у військовому квитку – це нове та серйозне обмеження. Позначка звучить так: "Не придатний до військової служби у мирний час". Тобто час у нас, виходить, уже не мирний.

Ну і найважливіше – це доручення контрольних функцій КДБ, яке, по суті, може обмежити виїзд будь-якій кількості людей з максимально розпливчастим обґрунтуванням.

Також у Білорусі скорочують підстави для відстрочення від призову. Зміни торкнуться студентів, які планують навчатись за кордоном. Проектом закону пропонується надавати відстрочку виключно тим студентам, які спрямовані на навчання за кордон державою.

Коригування спрямовані нібито на збільшення кількості призовних ресурсів, необхідних для комплектування військ та підвищення конкурентоспроможності вітчизняної освіти. Опустимо кумедний аргумент для конкурентоспроможності освіти. Якщо його можна підвищити лише методом заборони на виїзд за кордон, то освіта скоріше мертва. Найважливіше тут у тому, що й тут для молоді встановлюється перепон для виїзду за кордон. Країна дедалі більше відмежовується від сусідів.

Залишилося дочекатися закону про закріплення фахівців за стратегічно важливими підприємствами, після якого неможливо буде ні змінити роботу, ні виїхати за кордон, і Лукашенко зможе сміливо відрапортувати про те, що країна максимально готова до мобілізації за нормами воєнного часу. Тільки назвуть її якось інакше, щоб не лякати народ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: