Лукашенко зрадить путіна

АНАЛІТИКА 13.10.2022 Коментарі 0

На це вказує багато обставин. Найголовніша з них – багаторічна поведінка самопроголошеного президента Білорусі.

Усі ці розмови про об’єднання армій (білоруської та російської, спільні навчання, наступ і тоому подібне) – ніщо інше, ніж патякання (російською – болтовня). «Ябацька» мусить слідувати за своїм кремлівським фюрером. На словах він погрожує, каже, що хочуть чути у кремлі, віддає техніку та боєприпаси, ремонтує рашистські підбиті бронемашини, працює на армію рф. Але робить він це з хитринкою, не на максимум. Насправді все закінчиться саботажем або ж зрадою – лукашенко спробує, немов Колобок із казки, від усіх вислизнути. Чи вдасться – питання іншого матеріалу.

Тим часом український експерт Юрій Романенко сказав «Радыё Свабода» про «вирішення питання Білорусі».

За словами українського аналітика, білоруси ще не зрозуміли, що вони учасники агресії і винні перед Україною.

«Білоруси повинні хоча би чогось самі досягнути, перш ніж когось вчити. Це перше. По-друге, Тихоновську використовуватимуть саме у форматі realpolitik. Більше її нічого не приваблює. Робити ставку на неї як на лідера смішно. Лідером буде військовий з Білорусі, якого ми приведемо до влади», - сказав Юрій Романенко.

З табору Світлани Тихановської звернувся представник Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі з оборони та національної безпеки Валерій Сахащик до білоруських військовослужбовців та всіх білорусів. Він каже, що керівництво рф намагається втягнути у свою війну Білорусь.

«Будь-кому, хто хоч трохи здатен мислити, уже абсолютно зрозуміло, що росія програла цю війну. Володіючи великими ресурсами, вона здатна продовжити свою агонію, але тим самим зробити свій кінець ще страшнішим. Ніхто та ніколи не пробачить агресору убитих і покалічених мирних жителів, дітей, жінок і людей похилого віку. Не заспокоються воїни, допоки не відімстять за кожного вбитого товариша. Кожен зруйнований будинок та об’єкт інфраструктури доведеться відбудувати. І кожен день війни робить усе важчими наслідки для агресора», - заявив підполковник, який командував десантниками.

За його словами, зараз у війні настав психологічний перелом, а українці відчули, що вони сильніші. Тому гнатимуть агресора зі своєї землі.

Останнім шансом для путіна та росії є втягнути Білорусь у війну. Що чекає на білорусів у таклому випадку? Валерій Сахащик каже, що на це питання він може відповісти як експерт, тим паче, що перебуває в Україні з кінця лютого та має тут багато контактів.

«Упродовж декількох діб будуть знищені Мозирський нафтопереробний завод і більшість крупних обєктів у прикордонній смузі. А також уся критична інфраструктура. Потрібно розуміти, що разом із тим може загинути чи постраждати велика кількість людей. Білоруські збройні сили втратять більшу частину офіцерського складу – так як це вже відбулося з росіянами. Оскільки засоби звязку й управління військами у білорусів ще більш відсталі і примітивні, ніж у російській федерації», - каже представник Об’єднаного перехідного уряду Світлани Тихановської з питань оборони та національної безпеки.

Він каже, що українці дуже добре підготовлені до нападу з боку Білорусі, відтак лукашистам не уникнути великих втрат.  

Боєць Збройних Сил України та учасник Євромайдану, сотник Володимир Парасюк на своїй сторінці у FB також порушив питання наступу з Білорусі від лукашенка.

«Чесно, трохи смішно це звучить, бо цей виродок максимум, куди може наступити, це у своє лайно, і то не факт. Але як уже такі розмови ведуться, то відразу скажу, що нормальні білоруси ніколи не будуть воювати проти України, бо вони вже воюють за Україну. А для усіх тих, хто вирішив побавитись у «великих» вояк лукашенка, це буде дуже коротка гра. Скільки їх там є – 40-50 тисяч – неважливо, в них одне майбутнє, а точніше його відсутність», - написав Володимир Парасюк.

За його словами, українці вже пройшли «всі можливі рубікони страху і внутрішніх тривог».

«Нам боляче, коли гинуть наші люди і палають наші будинки, але цей вогонь нас ще більше гартує, - вважає автор допису. - Колись Євген Коновалець правду казав: «У боротьбі перетворюється народ у націю. І ми це робимо кожного дня! От пишу цей текст і така гордість за те, що я - українець, що живу серед таких сильних духом людей. Ми переможемо!»

Зважаючи на загальний контекст ситуації на фронті, підтримки Заходу та налаштування українців на перемогу, білоруському диктатору не залишається іншого виходу, як зрадити путіну. У протилежному випадку він закінчить дуже погано.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: