Уряд ПАР зірвав контракт з Польщею щодо 155-мм снарядів: щоби боєприпаси не потрапили в Україну

НОВИНИ 28.08.2024 Коментарі 0

За даними польської газети Rzeczpospolita, Національний комітет із контролю за звичайними озброєннями Південної Африки (NCACC) зупинив на невизначений термін схвалення дозволу на експорт до Польщі, що призвело до скасування замовлення для Польщі на 155-мм артилерійські боєприпаси від Rheinmetall Denel Munition (RDM).

Приблизно 50 тисяч 155-мм снарядів Польща замовила у 2022 році для поповнення своїх запасів після вторгнення росії в Україну. Снаряди мала виготовити південноафриканська компанія Rheinmetall Denel Munition, яка на 51% належить німецькому Rheinmetall, - про це пише Military Africa.

Отже, ці снаряди так і не були доправлені до Польщі. Контракт із південноафриканською компанією RDM було розірвано...

Уряд ПАР опосередковано заблокував поставки боєприпасів до Польщі, побоюючись, що вони можуть потрапити в Україну. Близькість ПАР до росії, як члена альянсу БРІКС, імовірно, вплинула на це рішення.

«Постачання боєприпасів до Польщі блокував – більш-менш прямо – уряд Південно-Африканської Республіки, побоюючись, що вони можуть бути відправлені далі, в Україну. Зрештою, Південна Африка ближча до Росії, з якою вона, зокрема, в альянсі БРІКС, ніж до України», - повідомила Rzeczpospolita.

Польща може виробляти лише 30 тисяч снарядів на рік, покладаючись на субпідрядників, переважно зі Словаччини. Однак для ефективного захисту Польщі потрібен щонайменше один мільйон 155-мм боєприпасів.

Езра Джеле з NCACC у 2022 році повідомив, що польський дозвіл на суму 893 мільйони рандів призупинено. Хоча Рада Безпеки ООН не запроваджує ембарго щодо Польщі, занепокоєння щодо перенаправлення в Україну, ймовірно, сприяли затримці.

NCACC також призупинив деякі дозволи на експорт до Саудівської Аравії, Туреччини та Об’єднаних Арабських Еміратів, що спричинило велике розчарування та втрату прибутку для оборонної промисловості Південної Африки.

Нині Польща шукає місцевих підрядників. У грудні 2023 року вона підписала контракт на 2,75 мільярда доларів США з консорціумом польських компаній PGZ-Amunicja на майже 300 000 артилерійських снарядів калібру 155 мм. Постачання заплановані на 2024-2029 роки. Програма спрямована на підтримку вітчизняних виробничих потужностей як для місцевого використання, так і для експорту.

Польща може створити власний артилерійський завод, а секретну постанову про розширення виробництва та закупівлі боєприпасів уряд ухвалив у березні 2023 року.

Минулого року посол США в ПАР Рубен Бріджіті заявив, що ПАР постачає Росії зброю та боєприпаси. Південна Африка спростувала усі докази таких постачань.

Тим часом Rheinmetall повідомила про значне зростання доходів у першій половині 2024 року, збільшення на 33% до приблизно 3,8 мільярда євро. Це зростання є частиною більш широких амбіцій компанії стати однією з провідних компаній світу в оборонному секторі до кінця цього десятиліття.

Армін Паппергер, генеральний директор Rheinmetall, окреслив стратегічне бачення компанії, заявивши, що компанія прагне досягти річного обороту в 40 мільярдів євро до 2030 року. Паппергер підкреслив, що якщо поріг доходу в 10 мільярдів євро буде перевищено цього року, це означає збільшення на 40%, яке буде досягнуто порівняно з минулим роком, і компанія матиме хороші можливості для досягнення своїх довгострокових цілей.

Rheinmetall Denel Munition (RDM)  розширює свою діяльність,  щоби задовольнити попит на артилерійські боєприпаси, що зростає. Компанія працює цілодобово на своїх підприємствах по всій Південній Африці та інвестує сотні мільйонів рандів у своє розширення...

Тим часом німецький оборонний гігант Rheinmetall придбав контрольний пакет акцій у бізнесі Resonant Holdings Ltd, провідного південноафриканського підприємства з проектування хімічних установок.

Фото – Military Africa

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: