Улаштовувачка голодоморів: росія через 90 років після українського готує світовий голод

АНАЛІТИКА 24.06.2022 Коментарі 0

Сучасна російська імперія, як спадкоємиця радянської, має досвід створення штучних голодоморів. Наймасштабніший і найвідоміший – голодомор в Україні 1932-1933 років, під час якого померло за різними оцінками від трьох до десяти мільйонів людей. Зараз, схоже, путінський кадебешно-феесбешний режим наважився на масштабнішу катастрофу – світовий голодомор.

Радянській владі 90 років тому вдалося переконати світ, що голоду в Україні немає. Хоча деякі іноземні журналісти, як от англійці Ґарет Джонз, Малкольм Маґерідж чи американець Вільям Генрі Чемберлин, писали про голод, проте їхні голоси загубилися у потужному рупорі радянської пропаганди. Остання використовувала інших працівників пера з-за кордону й іноземних дипломатів, щоби переконувати світ у відсутності голоду. Навіть письменник і драматург Бернард Шоу, відвідавши СРСР і зустрівшись зі сталіним, писав, що не бачив голодних людей і не хоче вірити про повідомлення у західній пресі про випадки канібалізму в Україні.

Енциклопедія «Британіка» пише, що в часи голоду Радянський Союз експортував на Захід понад мільйон тон зерна. А своїми діями радянська влада суттєво знищила «традиційне українське село», заселивши його переселенцями з Росії. Силу село. Радянська влада категорично заперечувала існування голоду як у той час, коли він лютував, так і після його закінчення. Лише наприкінці 1980-х чиновники стримано визнали, що в Україні в цей час щось не так.

Зараз в Україні лежить приблизно 25 мільйонів тон зернових культур. Їх в основному чекають у країнах Азії й Африки. Також на світовий ринок українські виробники через дії рашистської армії не можуть доправити олію та насіння. А частка цієї української продукції суттєва.

Російська пропаганда тим часом продовжує маніпулювати чи, якщо прямо, брехати світові. Так, міністерство закордонних справ росії на своєму сайті пише про те, «останнім часом змушені констатувати дедалі більше заяв західних представників та оонівців, які їм вторять, про загрозу масштабної продовольчої кризи через дефіцит зернових і добрив на світових ринках, спровокованої нібито діями Росії в Україні».

У відомстві сєрґєя лаврова ці заяви називають «безпідставними звинуваченнями», що «стають нав'язливим лейтмотивом виступів американських та європейських офіційних осіб».

Із кремля ситуацію заблокованого українського зерна бачать інакше. Наважимося припустити, що у поданій нижче цитаті російського МЗС 99% викладеного тексту є неправдивою і маніпуляційною.

«Щодо блокування морських перевезень українського зерна наголошуємо, що російська сторона ніколи не перешкоджала і не перешкоджає вивезенню зерна з чорноморських портів України. Насправді безпечне судноплавство в українських територіальних водах та використання портів нині неможливе через високу мінну небезпеку та загрози обстрілів, створених Києвом. За наявною інформацією, українська влада встановила близько 420 якірних мін у Чорному й Азовському морях, частина з яких дрейфують у морських акваторіях, протоках Босфор і Дарданелли, прибережних водах чорноморських держав, включаючи Туреччину та Румунію. Крім того, Київ заблокував та утримує 70 іноземних суден зі 16-ти країн у шести портах – Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Южний», - йдеться на сайті мзс рф.

Там навіть «підказали» із нотками тролінгу про наявність інших способів вивезення зернових з України: залізничним і річковим транспортом, у тому числі шляхами, якими в Україну постачають озброєння зі Заходу. Ба більше, у стилі геббельсівської неймовірної брехні у лаврова запевняють, що створили коридори для суден.

«Зі свого боку, російські військові створили необхідні умови для безпечного функціонування двох морських гуманітарних коридорів: у Чорному морі для виходу зі шести зазначених українських портів у південно-західному напрямку від територіальних вод та в Азовському морі для виходу у напрямку Чорного моря. Сьогодні є можливість використовувати для експорту сільгосппродукції порти Маріуполя та Бердянська. Крім того, підтверджується готовність Росії сприяти забезпеченню безперешкодного вивезення українського зерна іноземними суднами за умови їхнього контролю на предмет контрабанди озброєнь і відмови Києва від провокацій, створення мінних загроз і напруженості у Чорному морі», - м’яко стелить обіцянками російське дипвідомство.

На росії тему українського зерна використовують уже не один місяць. На одну із останніх маніпуляцій кремля відреагував на своїй сторінці у FB речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

Йдеться про маніпуляцію мзс рф щодо публікації Продовольчої та cільськогосподарської організації ООН (ФАО). Цим фіглярством відомство лаврова намагалося відбілити роль росії у створенні глобальної продовольчої кризи.

Росіяни наголошують на даних ФАО, згідно з якими прогноз урожаю за підсумками 2021/2022 сільськогосподарського року становитиме 2,8 млрд тон. А це перевищує показник попереднього сезону. У блокуванні зерна і зростанні цін винувата не росія і її збройна агресія в Україні, а систематичні «помилки» Заходу у плануванні сільськогосподарської політики та «нелегітимні» санкції.

Це, пише Олег Ніколенко, яскраво ілюструє тактику підтасовування фактів, адже, за його словами, «російський диявол криється як раз у деталях».

«По-перше, виробництво зерна у світі дійсно зростає, але зростає і споживання, - пише речник українського МЗС. - Насправді споживання зростає в 1,3 рази швидше, ніж виробництво.

По-друге, обсяг торгівлі зерном падає, а не зростає. За даними ООН, в сезоні 2020/2021 року об’єм торгівлі склав 479,3 млн тон, а 2021/2022 року – вже 475,4 млн тон.

По-третє, і найголовніше, суттєва частина українського зерна врожаю 2021/2022 року зараз недоступна для споживачів через блокування російською армією українських портів. Ба більше, незважаючи на високі обсяги виробництва, деякі країни нині обмежують експорт зернових задля мінімізації руйнівних наслідків російської агресії та ґарантування своєї продовольчої безпеки.

Така негативна тенденція буде лише поглиблюватися. ФАО прогнозує подальше зменшення обсягів виробництва, споживання, запасів та торгівлі зерновими».

Олег Ніколенко також зіслався на свого шефа Дмитра Кулебу, який теперішню продовольчу кризу у світі вважає прикладом використання москвою глобальної проблеми для просування своїх агресивних політичних інтересів. Керівник українського МЗС каже, що росія свідомо запустила гру на виживання у країнах із найуразливіших регіонів світу, щоби на високих ставках виторговувати геополітичні переваги.

У всьому світі до 811 мільйонів людей відчувають нестачу в їжі. Таку інформацію подано на сайті Всесвітньої продовольчої програми ООН. Це найбільша у світі гуманітарна організація, що рятує життя у надзвичайних ситуаціях і займається продовольчою допомогою. Згідно з останніми оцінками, 45 мільйонів людей у 43-ох країнах перебувають на порозі голоду – крайньої межі, що може призвести до смерті від голоду чи хворіб.

Серед основних причин голоду організація називає конфлікти. 60 відсотків людей у ​​світі, які голодують, живуть у зонах, де відбуваються конфлікти. Це є основною причиною 8-ми із 10-ти найсерйозніших «голодних криз» (як у випадку Ємену, Південного Судану, Демократичної Республіки Конго та Сирії, наприклад).

Сучасну світову карту голоду можна переглянути за цим посиланням.

Нагадаємо, ЗІФ публікував аналітичний матеріал про те, як рашисти шантажують планету голодом. У ньому наведено факти, що спростовують брехню москви.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: