Білоруси повинні розпочати народно-визвольну боротьбу – Олексій Францкевич

НОВИНИ 25.06.2022 Коментарі 0

Активуватися і розпочати дієву боротьбу проти режиму лукашенка та російських окупантів Білорусі закликав на своїй сторінці у FB керівник Білоруського кризового центру та водночас представник Форуму демократичних сил Білорусі в Україні Олексій Францкевич.

Допис появився після масованої ракетної атаки російських загарбників з повітряного простору Республіки Білорусь.

«Черговий удар по Україні з боку Білорусі має спонукати білорусів до народної визвольної боротьби, - пише Олексій Францевич.- Окупаційна адміністрація Кремля в обличчі Олександра Лукашенка продовжує забезпечувати умови для використання території Білорусі для здійснення воєнної агресії проти України».

За його словами, вночі російські літаки вилетіли на Білорусь і з білоруської території - Наровлянського району, провели масований обстріл українських міст. «Завдано 40 ракетних ударів! Багато з них досягнули своїх цілей. Унаслідок ракетного удару є загиблі та поранені», - йдеться у тексті.

Представник Форуму демсил Білорусі в Україні зауважив, що до сьогодні з території його батьківщини протягом півтора місяці в бік України не летіли російські ракети та бомби.

«Окупанти добре знають, що українці не стріляють по території Білорусі, тому вчиняють злочини з повітряного простору нашої країни, - пише Олексій Францкевич. - Закономірно, що в Україні знову піднімається хвиля хейту проти білорусів. За цих обставин, без офіційного визнання міжнародним співтовариством нашої держави окупованою, вкрай важко розмежувати білорусів та представників режиму Лукашенка. І це ми бачимо наслідок дій збройних сил РФ, а уявіть що буде, коли кремль змусить використати армію Республіки Білорусь.

Я вже не хочу говорити про можливість використання зброї масового ураження, запущеної по Україні з нашої території. Сьогодні білоруська спільнота, яка вимушено покинула Білорусь, має із другим диханням включитись у спільну боротьбу пліч-о-пліч з українцями проти нашого спільного ворога».

Як представник білоруського громадянського суспільства в Україні пан Францкевич нагадав, що перший Форум демократичних сил Білорусі, що відбувся всередині травня у Польщі, ухвалив резолюцію про готовність спільної боротьби білорусів пліч-о-пліч з українцями.

«Уважаю, що на другому форумі лідери демократичних сил повинні перейти до організаційно-координаційної діяльності. Вже зрозуміло, що жодними виборами Білорусь ми не деокупуємо – потрібно розпочинати народно-визвольну боротьбу. Українці мають побачити, що народ Білорусі по один бік фронту з ними. Фронту – за нашу та їхню свободу! Разом – зможемо!», - закликає Олексій Францкевич.

До слова, самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко перебуває з візитом на росії. Символічно, що в момент його відвідин рашостану  з де-факто окупованої території Білорусі завдано ударів. Лукашенко продовжує виконувати вказівки кремля і втягувати білорусів у криваві злочини.

За інформацією телеграм-каналу «Беларускі Гаюн», уночі 25 червня авіація РФ здійснила масований ракетний обстріл України з території Білорусі. Із посиланням на Головне управління розвідки України, з території Білорусі працювало 6 російських бомбардувальників Ту-22М3, які запустили 12 крилатих ракет X-22. Запуски проводили в районі Петрикова (Мозирський район, Білорусь).

Вилетіли бомбардувальники з військового аеродрому «Шайківка» (Калузька обл, РФ). Ракети впали у Київській, Чернігівській та Сумській областях України.

У ГУР України вважають, що обстріл «напряму пов'язаний із намаганнями кремлівської влади втягнути Білорусь у війну в Україні як безпосереднього учасника».

Доповнимо, що вночі 4 ракети впали на території військового об’єкта у Яворівському районі Львівської області. За словами начальника Львівської ОВА Максима Козицького, удару завдано приблизно о четвертій годині вночі з акваторії Чорного моря. Зі шести ракет силам протиповітряної оборони 2 вдалося збити. Поранень зазнало четверо людей – троє легкої важкості, одна – середньої.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: