Український журналіст зазнав поранення від російської міни

НОВИНИ 17.01.2024 Коментарі 0

У середу вранці, 17 січня, знімальна група "Крим.Реалії" (проєкт Радіо "Свобода") потрапила під обстріл російських загарбників. 

"Група у складі журналіста Дмитра Євчина й оператора Микити Ісайка знімала телесюжет на передовій у районі населеного пункту Роботине Запорізької області. В результаті мінометного обстрілу Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу. Українські військові разом з оператором надали йому першу допомогу й евакуювали до стабілізаційного пункту в сусідньому селі, а потім перевезли до лікарні в Запоріжжі", - йдеться у повідомленні.

Працівника медіа успішно прооперували. Наразі  Дмитро Євчин перебуває у реанімації.

Як зауважили воїни 10-го армійського корпусу ЗСУ, російські окупанти завдали мінометного удару по людині у бронежилеті з написом PRESS, що має гарантувати захист міжнародного гуманітарного права. 

Дмитро Євчин працює в проєкті Крим.Реалії (Радіо Свобода) з 2018 року, був ведучим телепророграм і автором резонансних сюжетів про життя окупованого Росією Криму. З початку широкомасштабного російського вторгнення в Україні у 2022 році висвітлює військові дії, працює на лінії зіткнення. Разом з оператором Микитою Ісайком є автором репортажів з передової на південному напрямку українсько-російського фронту.

За даними Інституту масової інформації (ІМІ), від лютого 2022 року внаслідок російської агресії загинули 70 журналістів, з них 10 – під час виконання професійної журналістської діяльності, 25 журналістів зазнали поранень.

Фото – radiosvoboda.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: