І словом, і ділом: США привітали Україну із Днем Незалежності

НОВИНИ 24.08.2024 Коментарі 0

З нагоди Дня Незалежності України президент США Джо Байден оголосив про новий пакет допомоги, нові санкції, а також запевнив український народ у «непорушній» підтримці з боку США.

Як повідомляє «Голос Америки», США надали обладнання та боєприпаси для систем протидії дронам, додаткові боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові ракети Javelin та AT-4, ракети з оптико-волоконним наведенням для ПТРК BGM-71 TOW, боєприпаси для стрілецької зброї, машини швидкої допомоги, підривне обладнання та боєприпаси, а також запасні частини, медичне та допоміжне обладнання. Загалом Білий дім від початку повномасштабного російського вторгнення витратив на підтримку України понад 55,7 мільярда доларів.

Що стосується санкцій, то у п’ятницю, 23 серпня, США поповнили список більш ніж 400-ма організаціями й особами, причетними до підтримки російської агресії в Україні. У тому числі санкції торкнулися китайських фірм.

За словами Джо Байдена, пакет санкцій є «частиною нашого незмінного зобов'язання закликати росію до відповіді за її агресію».

У телефонній розмові з Володимиром Зеленським президент США підтвердив непорушну підтримку народу України з боку США та підкреслив, що українці «залишилися непохитними перед жахливими військовими злочинами та звірствами росії» й день за днем захищають цінності, «що об'єднують людей обох наших країн і всього світу, у тому числі незалежність».

«Коли розпочалася безглузда війна з боку росії, Україна була вільною. Сьогодні вона все ще вільна, і коли війна закінчиться, Україна залишиться вільною, суверенною та незалежною країною», - цитує «Голос Америки» американського лідера.

Джо Байден також заявив, що за останні декілька місяців США разом із партнерами зробили низку кроків для підтримки України: передали їй винищувачі F-16 та зобов'язалися надати сотні одиниць ППО протягом наступного року. Президент також зазначив, що разом із «Великою сімкою» США надають Україні 50 мільярдів доларів у вигляді кредитів, забезпечених прибутком від заморожених російських суверенних активів.

«Не помиляйтеся: росія не переможе у цьому конфлікті. Переможе незалежний народ України. І Сполучені Штати, наші союзники та партнери підтримуватимуть її на кожному кроці», - йдеться у заяві президента США.

На фото зі сайту golosameriki.com: Джо Байден і Володимир Зеленський під час зустрічі у Парижі.7 червня 2024 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: