У прикордонних районах Литви та Білорусі НАТО та режим лукашенка розпочали навчання

НОВИНИ 02.04.2024 Коментарі 0

Протягом 2-4 квітня у чотирьох районах Білорусі міноборони оголосило про початок навчань зі силами територіальної оборони. Ідеться про райони у Гомельській та Гродненській областях. Один із них межує з Литвою.

Пропаганда лукашенка запевняє, що мета навчань – вдосконалити навички офіцерів запасу, навчити особовий склад, опрацювати дії добровольців з «народного ополчення».

Тим часом сам бульбофюрер відверто заявив: «Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємось до війни, я про це говорю відверто. «Хочеш миру – готуйся до війни» - не я це придумав. Це дуже правильно сказано».

У міноборони РБ заявили, що перевірка боєздатності є відповіддю на навчання НАТО Steadfast Defender-2024 («Стійкий захисник 2024»). Вони є найбільшими за всю історію Альянсу – залучено 90 тисяч військовослужбовців із 32-ох країн. Навчання розпочалося наприкінці січня і триватимуть до 31 травня. У навчаннях також задіяно 50 бойових кораблів, 80 літаків і понад 1 100 бойових машин.

У рамках цих навчань у трьох муніципалітетах Литви у понеділок, 1 квітня, розпочалися польові тактичні навчання Eager Leopard – бойової групи сил НАТО, дислокованої в Литві. Вони триватимуть до 14 квітня.

Заплановано здійснити тактичний марш з використанням військової техніки. Під час другої частини навчань, починаючи з 5 квітня, військовослужбовці Об’єднаних сил здійснять тактичний марш із місця постійної дислокації в Руклі.

Також читайте: Чутки про російсько-білоруську військову операції з оточення Вільнюса: чи реальна загроза?

Фото – lrt.lt

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: