Paramount Pictures не представляє: «кіно про українського президента» виявилося фейком

НОВИНИ 02.04.2024 Коментарі 0

Голлівудська студія Paramount Pictures нібито на замовлення студії «Квартал 95» починає роботу над блокбастером «Ціна перемоги» - про історію Володимира Зеленського від коміка до президента. Цей доволі ґрунтовно зроблений фейк поширюють користувачі соцмереж, посилаючись на «статтю» видання NY Daily News.

Бюджет стрічки мав складати $115 млн. На головні ролі можуть запросити Шона Пенна, Шая Лабафа або Джеремі Реннера, а режисером мав стати Джеймс Менголд, йдеться у поширюваній вигадці.

Як з’ясували аналітики проєкту VoxCheck, медіа, яке поширило цю «новину», створили нещодавно. Контакти видання на ньому відсутні, дані про власника вигадані, а більшість розділів неактивні.

За допомогою сервісу з перевірки вебсайтів URLVoid було встановлено, що домен NY Daily News створили 18 січня 2024 року, незадовго до публікації фейкової новини. Водночас на сайті медіа вказано, що журналіст Дж. Р. МакДуглас заснував його ще у 1975 році. Проте даних про такого журналіста у відкритих джерелах немає. І навіть назва видання вказується як «Ney York News Daily» (майже як незабутній «Abibas»). Вочевидь, фейковий сайт мімікрує під справжнє американське видання «New York News Daily», засноване ще у 1919 році. Обидва сайти мають схожі домени: «https://www.nydailynews.com/» у надійного американського медіа та «https://nynewsdaily.org/» у фейкового, тож їх легко сплутати.

«Медіа» позиціює себе як «маяк журналістської майстерності, чесності». Однак на сайті розміщені статті, у яких стверджується, нібито ЗСУ умисно обстрілюють житлові будинки на окупованих територіях. Також у матеріалах цитують слова російських посадовців, мовляв, Україна несе відповідальність за порушення міжнародного гуманітарного права та вчинення воєнних злочинів.

У статті про майбутній фільм, яку цитують у мережі, як і в інших постах на сайті, не вказана дата публікації – не виключено, що це зробили умисно, аби не показувати, коли певний матеріал зʼявився на сайті. Також у матеріалі йдеться, що інформацію про заплановану стрічку «Ціна перемоги» опублікував у Х продюсер Paramount Pictures Браян Вілсон. Також «продюсер» додав фото кількох сторінок сценарію.

Сторінка у Х, з якої нібито поширили твіти, вже заблокована. Натомість на є заархівованій версії в якості аватарки продюсера використали фото зовсім іншої людини. Тож фейкову сторінку продюсера Paramount Pictures у Х створили спеціально для створення статті про фільм «Ціна перемоги».

Дивно виглядає і «сценарій фільму». Так, в одному з епізодів Зеленський мав давати інтерв’ю, під час якого його запитали, що робить Україну величною країною. У відповідь президент каже, що десятки років Україна була в ярмі режиму, а нині опинилась у ярмі олігархів. Далі він натякає, що в країні немає свободи слова, у ній порушують права людини тощо. Складно уявити, що українська студія погодила б сценарій, у якому дискредитують Україну.

Також у матеріалі вказали, що співпрацю між Paramount Pictures і студією «Квартал 95» ініціював режисер Олександр Роднянський, оскільки його компанія AR Content Studio раніше співпрацювала з Paramount TV у різних проєктах. Однак у публічному просторі немає даних про співпрацю компаній. 

Paramount Pictures, студія «Квартал 95», Джеймс Менголд, Шон Пенн чи Джеремі Реннер не анонсували випуск фільму про Президента України під назвою «Ціна перемоги». Про це також не писало жодне авторитетне світове чи українське медіа.

Поширюючи подібні фейки, пропагандисти мають на меті показати, що, мовляв, поки в Україні бідність, Зеленський нібито витрачає купу коштів на фільм про самого себе.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: