У польському інформаційному просторі активізувалися кремлівські боти

РОЗСЛІДУВАННЯ 13.01.2023 Коментарі 0

В інформаційному просторі Республіки Польща спостерігається більша активність кіл колишніх офіцерів служби військової інформації. Їхня діяльність співзвучна з раніше виявленими спробами фальшивого приписування проросійського статусу уряду Республіки Польща.

Окрім того, в польській інфосфері спостерігається більша схильність проросійських кіл до відкритої інформаційної діяльності для або на захист іміджу чи інформаційних інтересів Російської Федерації.

Про це у Твіттері повідомив заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

За його словами, використання акаунтів у соціальних мережах, які видають за «західні», є типовим інструментом для російських зусиль з дезінформації. Таким чином Кремль намагається легітимізувати свою брехню.

Польський урядовець навів приклад використання акаунту у Твіттері J. Malkova, що працює на путінську пропаганду:

- @CanadianKitty1 – це обліковий запис у соціальних мережах, що перебуває в розпорядженні російської пропаганди, чия комунікація цілком відповідає зусиллям Росії щодо інформаційної війни. Аналіз діяльності зазначеного облікового запису свідчить про те, що ним можуть керувати зловмисники з групи «Вагнера».

Активізувалися кремлівські боти й у соцмережах під повідомленнями на офіційних сторінках. Так, під повідомленнями за підсумками нещодавнього візиту президента Польщі Анджея Дуди у Львів є доволі багато критичних, маніпулятивних та образливих дописів, що підтверджують спостереження пана Жарина.

Наприклад, на сторінці у FB канцелярії очільника Польщі під відео про зустріч пана Дуди в центрі Львова з мешканцями міста є декілька дописів, що їх поширили зі сторінок ботів.

З акаунту «Nora Nijsten-Jesionowska» поширено допис «Nie wszyscy jeszcze wiedza ze Duda to zdrajca Konstytucji I Narodu Polskiego» («ще не всі знають, що Дуда є зрадником Конституції та польського народу»).

Інший підозріло порожній обліковий запис у FB «Czesław Zając» з обуренням пише про те, що, мовляв, глава Польщі дарує танки Україні, розганяє зраду та запитує, чи не хоче Анджей Дуда роззброїти країну.

Окрім явно російських наративів, частина дописів є і від опозиційно налаштованих до чинної влади поляків, яким не подобаються її дії.

До слова, український журналіст Андрій Цаплієнко у своєму ТГ-каналі відреагував тролінгом на допис путінського потішника дімона мєдвєдєва. Останньому так не сподобалася львівська зустріч президентів Польщі, Литви й України, що він проявив усе своє кремлемовство, що в дечому перегукується зі змістом текстів у польських соцмережах.

«Треба звернутися до психологів, які кажуть наступне: мислення алкоголіків кардинально відрізняється від мислення здорових людей», - написав Андрій Цаплієнко та дав детальний опис, у чому саме полягає ця відмінність.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: