У москві активно готуються до війни з НАТО, - ISW

НОВИНИ 21.03.2024 Коментарі 0

Насправді росія готується до широкомасштабного звичайного (неядерного) конфлікту з НАТО, при чому у значно коротші терміни, ніж припускали західні аналітики. Про це свідчать певні фінансові, економічні та військові показники.

Як зазначає у своєму регулярному звіті Інститут вивчення війни (ISW), показовими були, зокрема, зустріч ліліпутіна з лідерами фракцій держдуми рф, кроки кремля у фінансовій сфері, реформи в рашистській армії та формування нових військових підрозділів.

Наголошується, що кремлівський карлик, ймовірно, намагається створити умови для стабілізації довгострокового фінансового становища рф на високому рівні державних витрат і сигналізує про те, що довгострокова фінансова стабільність московії потребуватиме принаймні деяких незручностей для багатих російських силовиків з політичним впливом. 

«ліліпутін, ймовірно, розуміє, що фінансові репресії проти «бізнесменів»-силовиків можуть поставити під загрозу політичні відносини, які він побудував з ними, і намагається пом'якшити ці наслідки», - зазначають аналітики ISW.

Вони також констатували, що рф, очевидно, не стикнулася з неминучою фінансовою кризою, а збільшення військових витрат стало найбільшою зміною в російській бюджетній політиці. Тож схоже, що зусилля для забезпечення фінансового майбутнього рф насамперед спрямовані на створення довгострокових умов, а не на вирішення нагальних фінансових проблем. 

При цьому московія й надалі намагається обійти міжнародні санкції, а МВФ оцінив, що ВВП рф зросте на 2,6% у 2024 році, і повідомив, що він зростав швидше, ніж економіка всіх країн G7 у 2023 році.

В Інституті також звернули увагу на цитати європолітиків щодо рф. Так президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю CNBC 20 березня підкреслив, що Путін активізує зусилля з переведення економіки росії на військові рейки, щоб мати можливість напасти на НАТО вже у 2026 або 2027 році, посилаючись на неуточнені німецькі дослідження. А міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен ще в лютому заявив, що нові розвідувальні дані вказують на те, що росія може спробувати напасти на країну НАТО протягом трьох-п'яти років – а це швидше, ніж оцінювало НАТО у 2023 році.

Російська загроза значною мірою залежить від фінансових ресурсів, які бункерний дід готовий спрямувати на війну. Тому очевидна підготовка ліліпутіна до ризику зіпсувати свої відносини з багатими російськими бізнесменами. В цьому контексті він постійно оголошує про плани розширення російської армії.

«Спроби ліліпутіна створити умови для стабілізації російської економіки та фінансів, швидше за все, є частиною російської фінансової і внутрішньої підготовки до потенційного майбутнього широкомасштабного конфлікту з НАТО, а не тільки до тривалої війни в Україні», - роблять висновок в ISW.

Разом з тим, рашаармія продовжує реформувати свою структуру, щоб одночасно підтримувати війну в Україні і розширювати збройні сили рф у довгостроковій перспективі в рамках підготовки до можливого майбутнього широкомасштабного конфлікту з НАТО. 

Зокрема, міністр оборони московії сєргєй шойгу повідомив про формуваня «Дніпровської річкової флотилії» та «бригади» катерів у її складі. При цьому російські та українські джерела підтвердили, що російські окупаційні війська змогли здійснити обмежений рейд і тимчасово висадитися на західному березі Херсонської області 13 березня. А Дніпровська річкова флотилія могла б реально підтримати такі спроби переправитися через річку.

Також Шойгу окреслив кілька поточних зусиль для зміцнення військових можливостей росії, швидше за все, як частину довгострокових зусиль з підготовки до потенційної звичайної війни з НАТО, аніж як частину війни проти України. 

Він заявив, що рф сформувала армійський корпус і мотострілецьку дивізію. А також додав, що до кінця 2024 року планується сформувати дві загальновійськові армії, 14 дивізій і 16 бригад. 

ISW продовжує оцінювати, що Росії наразі не вистачає живої сили, військової інфраструктури та потенціалу для навчання, щоб належним чином укомплектувати кілька абсолютно нових дивізій. Однак загалом такі реформи (а також певні кадрові зміни), скоріш за все, спрямовані на розбудову довгострокового військового потенціалу московії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: