У кремлі вимагали за спиною лукашенка перекинути білоруські підрозділи під Волинь

НОВИНИ 14.08.2024 Коментарі 0

Начальник генерального штабу збройних сил росфедерації валєрій гєрасімов зателефонував до свого білоруського колеги павла муравейка і грубо вимагав вивести війська до кордону з Україною.

Про це на відео, викладеному у ТГ-каналі, розповів український політтехнолог, журналіст а тепер військовослужбовець Збройних Сил України Тарас Березовець.

«Несподівано йому (муравейкові, - ред.) зателефонував начальник генерального штабу збройних сил російської федерації валєрій гєрасімов і в грубій формі вимагав виведення бойових підрозділів білоруської армії на кордон із Волинською областю України. Найцікавіше в цій історії, що цей дзвінок зроблений через голову диктатора александра лукашенка, який, виглядає, вже не керує справами у Білорусі», - каже Березовець.

Він також натякнув, що білоруського диктатора може спіткати доля військово путчу:

Як ми пам'ятаємо з історії, для диктатора це може закінчитися дуже швидко і дуже сумно. Військові мають давню традицію здійснення військових путчів, а диктатори дуже часто випадають з вікон. Єдиний ресурс, який може зараз захистити Лукашенка – приватна військова компанія «ГардСервіс». Але чи врятує вона Лукашенка? Ось питання.

Доповнимо, що 10 серпня в Мінську заявили про порушення повітряного простору українськими безпілотниками у районі містечка Костюковичі Могильовської області та .

«О 19 годині 4 хвилини (9 серпня, - ред.) на висоті півтора кілометри та дальності 6,5 км. силами протиповітряної оборони знищено декілька цілей над територією Білорусі. Вночі і сьогодні вранці відбувається пошук того, що було знищено. Ми підозрюємо, що це ударні безпілотники. Порушивши повітряний простір Білорусі, летіли з України. Над територією Білорусі ми знищили цілі. Решту передано (у нас єдине ППО з росією) російській федерації», - сказав білоруський диктатор.

За його підозрами, ЗСУ не вперше «порушили будь-які правила поведінки» та повітряний простір РБ.

«Навіщо це Україні, я не розумію. Нам треба розібратися. Але ми, як я казав, чітко визначалися з ними та довели до них цю інформацію, що без відповіді будь-які провокації не залишаться. Тому міноборони та генштабу Білорусі наказано провести відповідні заходи для того, щоби надійно забезпечити безпеку нашої держави», - говорив лукашенко.

А далі продовжив з використанням кліше російської пропаганди про всі знищені цілі над Білоруссю і росією та ескалацію напруженості з боку України: 

 - Неприємно те, що українці, як я вас і попереджав багато-багато разів, цим самим показують, що до жодного миру вони не готові і продовжують ескалацію цієї напруги: два дні тому атака на курському напрямку, де вони просунулися на декілька десятків кілометрів – 30-35 уже сьогодні (10 серпня, - ред.), окопуються там. Ну і ось ця провокація з метою удару по російській федерації.  

Після чого він розпорядився привести у готовність підрозділи одного з механізованих з'єднань і передислокувати залізницею (на фото) до призначених районів.

Цікаво, що білоруський диктатор не влаштовував подібні роз’яснювальні медійні сценки та не задіював ППО, коли в білоруському небі літали російські БПЛА.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: