У Польщі згадали про Киву, який працює на російську пропаганду

АНАЛІТИКА 07.10.2022 Коментарі 0

До поширення інсинуації проти Польщі причетні не лише російські, а й проросійськи налаштовані політики. Таким є, наприклад, колишній депутат Верховної Ради України Ілля Кива. Останній поширює тези про те, що незабаром Польщу охопить хаос.

«Проросійський політик стверджує, що у польському суспільстві наростає бунт через економічну ситуацію. За словами пропагандиста, у проблемах Республіки Польща винуваті українські біженці. За наративвами Киви, західні країни виявляють дедалі більшу агресію щодо України», - написав у Твіттері уповноважений уряду з інформаційної безпеки Республіки Польща Станіслав Жарин.

Українофоб Кива, який відомий провокаційними витівками (рік тому вітав путіна з днем народження у залі Верховної Ради), давно є завсідником російських пропагандистських телеканалів. У січні цього року він утік в Іспанію, а в березні йому оголосили підозру в державній зраді та позбавили депутатського мандату.

Тепер він стверджує, що у Польщі найбільше зростає неприязнь до українців, а поляків колишній нардеп називає «радикальними лідерами антиукраїнських настроїв».

За словами Станіслава Жарина, тези Киви є частиною дезінформаційної діяльності Кремля і їх поширюють засоби масової інформації російського режиму.

«У черговий раз Кремль маніпулює фактами та поширює неправдиві наративи, щоби розділити поляків та українців та створити атмосферу ворожості. Це є постійним елементом дій Кремля проти Польщі», - наголошує польський урядовець.

Пан Жарин вважає, що заява Киви, у якій слова перегукуються з інформаційною боротьбою кремля проти Польщі, може свідчити про залучення російської пропаганди до нагнітання заколотницьких настроїв у Польщі. А пропагандистська машина підтримуватиме те середовище, що «здатне дестабілізувати польський публічний простір».

Станіслав Жарин зауважує, що російська пропаганда неодноразово використовувала мітинги та демонстрації у країнах Західної Європи, які видавала за протести проти росії та заклики до урядів повернутися до нормальних відносин з рф.

До слова, путіністи неодноразово намагалися розхитати стабільність у країнах Європейського Союзу, організовуючи через підживлювані фінансами упродовж багатьох років партії та політиків масові акції протестів. Особливо показовими вони були місяць тому, про що писав ЗІФ.

Що стосується Польщі, то у кремлі не втомлюються «танцювати» довкола декількох тем: енергоносії і сурова зима, захоплення Польщею західноукраїнських земель (найсвіжішим прикладом став інформаційний вкид від росіян про псевдореферендум у Львові про приєднання до РП) і власне, намагання посварити поляків та українців (для цього росія використовує багато прийомів і тем, про які ЗІФ згадував у матеріалі «Росія завалює Польщу пропагандою проти українців»).

Нагадаємо, Польща є країною, яка найбільше прихистила українців, що вимушено втекли від російської агресії. Також РП надала та надає військову та гуманітарну допомогу Україні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: