Росія завалює Польщу пропагандою проти українців

АНАЛІТИКА 22.08.2022 Коментарі 0

У кремлі не полишають спроб розхитати ситуацію в Польщі проти  українських переселенців, які переїхали у цю країну від російської збройної агресії. У москві все більше розширюють арсенал засобів спеціального впливу.

У хід іде все: від атак за допомогою білоруських прикордонників, які сприяють нелегалам незаконно прорватися на польську територію, до вербування шпигунів серед поляків та здійснення інформаційних впливів на громадян дружньої до України держави. Нагадаємо, Польща прийняла найбільше українців після повномасштабного вторгнення росії, а також надає велику підтримку Збройним Силам України.

Польська контррозвідка днями наголосила на посиленні активності російських і білоруських спецслужб проти Польщі.

А наприкінці минулого тижня за підозрою у шпигунстві польська контррозвідка затримала громадянина Польщі Ярослава А. Як повідомив у Твіттері директор департаменту національної безпеки та речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, затриманому висунули звинувачення та помістили за ґрати. Йому загрожує до 8-ми років позбавлення волі за готовність співпрацювати з російськими спецслужбами.

Іншим, не менш небезпечним, фактором діяльності кремля є дестабілізація інформаційного простору в Польщі. Станіслав Жарин зібрав добірку основних кремлівських тез за останній період часу.  

«Російська пропаганда вже давно не змінює тактику дій, спрямованих проти Республіки Польща (РП) у зв'язку з війною в Україні. Кремль насамперед прагне створити ворожнечу між поляками й українцями, маніпулюючи фактами або поширюючи неправдиві наративи», - написав директор департаменту національної безпеки у Твіттері.

Російська пропаганда, за словами Станіслава Жарина, останніми днями особливо інтенсивно експлуатувала теми, що роз'єднують поляків та українців. Ідеться про питання мови, погіршення умов життя, зростання цін та привілеї, які надаються біженцям.

Серед тез російської брехні є:

  • українці отримують неправомірні вигоди в РП;
  • використання прізвища очільника ОУН Степана Бандери (йдеться про фейкове листування між МЗС Польщі та України);
  • поляки наживаються на українцях;
  • РП потихенько анексує територію України;
  • наплив українців до польських міст спричинив зростання цін на оренду квартир;
  • для Польщі вступ України до ЄС буде вкрай невигідним;
  • українські біженці на Заході витіснять поляків з місцевих ринків праці;
  • антиросійські санкції зачіпають простих громадян Польщі;
  • українська артилерія ховається за житловими будинками і при цьому стріляє наосліп: убиває та калічить мирних жителів;
  • «київський режим» убиває російських полонених;
  • українці – це нацисти та бандерівці;
  • російські лікарі та їхні родини добровільно приїжджають у «звільнені» райони України.

Також Станіслав Жарин звертає увагу на нещодавній виступ владіміра путіна на міжнародній конференції в Москві. Спіч російського диктатора  мав на меті просунути російську пропаганду в контексті агресії проти України. За словами представника польських спецслужб, путін поширював фальшивий міф про Росію, як оточену ворогами фортецю.

Мовляв, саме Захід готував Україну до війни з росією та постійно затягує збройне протистояння. Розширення НАТО на схід загрожує росії, тому є причиною війни. В очах путіна Україна є лише полем та інструментом для протистояння Заходу та Росії. Насамкінець, США, за кремлівським карликом, створює осередки напруженості в різних частинах світу, що є давно відомою тактикою американців.

Як бачимо, пропагандистські атаки кремля вкупі зі створенням енергетичної кризи перед опалювальним сезоном та погіршенням економічної ситуації у світі утворюють небезпечний коктейль на майбутнє. Завдання України та західних держав – тримати стрій і готувати населення своїх країн до викликів попереду.

Фотоілюстрація polskieradio24.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: