У Польщі прем'єр-міністр Туск і президент Дуда невтомно обмінюються кпинами у соцмережах

НОВИНИ 27.01.2024 Коментарі 0

У Польщі між прем'єр-міністром Дональдом Туском та президентом Анджеєм Дудою на платформі X  триває словесна гостра перепалка, коли сторони не шкодують жартів, кпинів, а то і прямих образ. І все це з англійськими та німецькими приказками. 

Про це пише rmf24.pl.

Оттже. сьогодні, 27 січня, вранці Дональд Туск опублікував на платформі X допис журналіста RMF FM Павла Жуховського зі скріншотом статті CNN про поточну політичну ситуацію в Польщі.

«Новий лідер Польщі сповнений рішучості відновити демократію – навіть якщо це означатиме війну зі своїми суперниками-популістами», - так називається текст на CNN. Автор у ньому, серед іншого, пише: про зміни в публічних ЗМІ, які зробив уряд Дональда Туска після приходу до влади, і про план «депизації» Польщі.

Опублікувавши запис зі скріншотом, прем’єр-міністр Дональд Туск звернувся до президента Анджея Дуди безпосередньо на платформі X. «Пане президенте, "hellbent on doing something" означає «він готовий за всяку ціну», - написав глава уряду.

На цей запис відреагував сам президент. Анджей Дуда написав під дописом Дональда Туска таке: «Пане прем’єр-міністре, ви добре знаєте, що означає bent as hell. Ми всі добре знаємо, що ви дотримуєтеся приказки: Absicht ist die Seele der Tat. Але хвалитися цим за кордоном? Там дехто також знає історію».

Додамо, що «bent as hell» буквально означає «зігнутися як пекло», а «Absicht ist die Seele der Tat» має значення «Намір — це душа дії».

Слова президента пояснив його радник Лукаш Ржепецький, який опублікував фотографію Дональда Туска з Володимиром Путіним.

«Це ще один епізод із серії дражнилок, якими останнім часом обмінюються Дональд Туск і Анджей Дуда. «Це щось неприємне. Мене не дивує, що людей нудить при вигляді президента Республіки Польщі, який обіймається зі злочинцями», - заявив у четвер прем’єр-міністр Дональд Туск, маючи на увазі зустріч Анджея Дуди з ексдепутатами Сейму від "ПіСу Маріушем Камінським і Мацеєм Вонсіком у середу, 24 січня. Днем раніше вони вийшли з в'язниці після того. як їх вдруге помилував президент Анджей Дуда», - підбило підсумок rmf24.pl.

Читайте також Політиків від ПіСу, яких вдруге помилував президент Дуда, до роботи у Сеймі не допустили

 Фото – EPA

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: