У Німеччині назвали кількість нелегалів, що проникли у країну з Білорусі

НОВИНИ 14.08.2024 Коментарі 0

За пів року до Німеччини з території Білорусі просочилося понад 3 тисячі нелегальних мігрантів. Таку цифру назвав федеральний уряд після запиту депутатів від проросійської партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD).

«Білоруським шляхом» до країни Євросоюзу за 6 місяців 2024 року скористалося 3 117 осіб. Вони прибули до Білорусі й опісля нелегально перетнули кордон з ЄС, повідомляє DW.

Згідно з урядовою інформацією, наданою після запиту фракції AfD, найбільше таким нелегальним способом скористалися громадяни Афганістану (1 140 зареєстрованих випадків), Сирії (725 випадків) та Сомалі (243 випадки).

Протягом минулого, 2023 року, за даними федеральної поліції Німеччини, кількість нелегалів, що прибули з Білорусі, перевищувала 12 тисяч осіб.

Зазначимо, що ці цифри не відображають реальної кількості мігрантів у Німеччині. Та разом із тим засвідчують, що країнам Балтії та Польщі вдалося поліпшити ефективність охорони кордонів ЄС, що межують з Білоруссю і росією. Як повідомляв ЗІФ, з 1 серпня на польсько-білоруському кордоні розпочалася операція «Безпечне Підляшшя» за участі 17 тисяч військовослужбовців із залученням 18-ої механізованої дивізії.

У січні цього року, як повідомляло видання DW, Бундестаг ухвалив закон, що посилив заходи проти нелегалів. Іноземців, які не мають юридичних підстав для перебування у ФРН, висилають на їх батьківщину. 

Згідно зі законом, продовжено з 10 до 28 днів термін максимального утримання нелегалів під вартою, які очікують депортації. Також поліції дозволили шукати іноземців, які підлягають депортації, не лише у приміщеннях гуртожитків для біженців, а й в інших місцях навіть уночі. Також про саму депортацію не попереджають заздалегідь, як було до прийняття закону. 

За даними міністерства внутрішніх справ, 2023 року в Німеччині зареєстрували приблизно 243 тисячі іноземців, які підлягали видворенню з країни. Проте 193 тисячі осіб з цього мігрантів мали право на тимчасове перебування у ФРН у зв'язку з тим, що їхнє негайне вислання вважали неможливим з об'єктивних причин.

Також минулого року зареєстровано 16 430 випадків висилання нелегалів із країни, що на 27 відсотків більше, ніж 2022 року.

Нагадаємо, режими лукашенка та путіна організували потік мігрантів із країн Азії, Африки і Близького Сходу з метою влаштувати міграційну кризу в ЄС та завдати економічного тиску на бюджет.

Також читайте: Назвали кількість трупів нелегалів, які штурмували кордони ЄС з Білорусі

Фото Michael Kappeler/dpa – поліцейські саджають в аеропорту Лейпцига у літак афганця, якого депортують з Німеччини 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: