У Києві презентували благодійний фонд «Вільна Білорусь»

НОВИНИ 15.11.2022 Коментарі 0

Благодійний Фонд «Вільна Білорусь» покликаний допомагати білоруським добровольцям, які воюють проти російських загарбників у лавах Збройних Сил України презентували у Києві у вівторок, 15 листопада. Фонд також докладатиме зусиль для повалення злочинного режиму самопроголошеного президента Білорусі олександра лукашенка.

«Ми зареєстрували благодійний фонд «Вільна Білорусь». Його метою є сприяння білорусів в Україні у досягненні перемоги над нашим спільним ворогом росією, створення умов для деокупації Білорусі та відновлення суверенітету народу Білорусі над Республікою Білорусь», - сказав голова фонду Олексій Францкевич під час прес-конференції в «Укрінформі».

За словами керівника благодійної організації, він із 2020 року очолював Білоруський кризовий центр, а потім настала потреба зареєструвати фонд «Вільна Білорусь».

Як повідомляє кореспондент «Укрінформу», новоутворена структура консолідуватиме зусилля білорусів в Україні та за її межами у сприянні українському народу в боротьбі з російською військовою агресією.

Серед основних завдань фонду:

- допомога Збройним Силам України, біженцям і тимчасовим переселенцям;

- проведення інформаційної кампанії, спрямованої на формування антивоєнної громадської думки в Білорусі;

- інформування населення про воєнні злочини російських окупантів та їхніх поплічників з боку режиму лукашенка проти українського народу.

За словами Олексія Францкевича, у фонд Вільна Білорусь» запросили представників політичних партій Білорусі, організацій, ініціатив, волонтерів.

«Ми будемо робити все можливе, щоби перемогти нашого спільного ворога російську імперію, ми будемо обмірковувати питання визнання Білорусі тимчасово окупованою територією, питання деокупації Білорусі та питання визвольного партизанського руху в Білорусі», - повідомив керівник фонду.

На його думку, допоки існує російська імперія в її нинішньому вигляді, звільнення Білорусі неможливе. Деокупація Білорусі, звільнення політичних в'язнів, початок демократичних процесів можливі після перемоги України у війні з росією.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: