«Російсько-українська війна є боротьбою Добра і Зла», - Євген Магда в етері «Радіо НВ»

АНАЛІТИКА 15.11.2022 Коментарі 0

Війна, що триває між найбільшою країною світу за територією росією і найбільшою країною Європи за територією Україною має резонанс для всього світу. У Західному демократичному світі є різні погляди на цей жорстокий та кривавий конфлікт, що розв’язав путінський режим. Є політики, які виступають за якнайшвидше завершення війни, а є ті, хто готовий підтримувати Україну для повної перемоги.

Таку думку в етері «Радіо НВ» висловив директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Ми маємо Заходу просувати тезу про те, що російсько-українська війна є боротьбою Добра і Зла. Це не просто протистояння двох держав, двох пострадянських республік, двох країн з найбільшими православними громадами (до речі, на що мало хто звертає увагу), а це боротьба Добра і Зла в чистому вигляді. І підтримуючи Україну, ви підтримуєте глобальне Добро. Якщо у своїх зовнішньополітичних стратегіях ви говорите, що вашим головним опонентом чи головним неспокоєм є Китай, то це, звичайно, одне. Але вбиває мирних людей по-звірячому саме росія. І ви маєте зараз визначатися: ви на боці Добра чи на боці Зла», - переконаний політолог.

Євген Магда також висловився за необхідність збільшити кількість експертних оцінок від колишніх президентів і міністрів оборони не тільки західних країн, але й України.

Після втечі з Херсону, на думку політичного експерта, не варто сподіватися на виведення росією своєї армії з окупованих українських територій. Особливо з Криму, який є сакральним для кремлівського режиму. Український півострів росія може покинути або під тиском Збройних Сил України або під дуже потужним тиском міжнародної спільноти, якого на сьогодні нема.

Співрозмовник «Радіо НВ» вважає, що росії потрібне перемир’я, щоби змінити концепцію функціонування своїх збройних сил, продати світу ідею про здатність домовитися з Україною, домогтися зняття санкцій, переозброїти армію новою технікою і через декілька років розпочати агресивні дії, причому нема певності, що ці дії будуть проти України.

Прокоментував Євген Магда і заяви та дії президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, який керується принципом цинічного і прагматичного політика для відстоювання своїх інтересів і перспектив.

«Ердоган – це такий чорнороб світової дипломатії, який хоче отримати ну дуже велику винагороду за свої дії», - каже політолог.

За його словами, президент Ердоган має визначити параметри можливих домовленостей – хоча и відкинути ті речі, що є абсолютно неприйнятними.

«Західна преса вже почала писати про те, що Володимир Зеленський дав, усе таки, назад у тому, що він ніколи не вестиме переговорів з путіним. Зрозуміло, що це елемент дипломатичної гри: підвищити ставки, а потім здати трохи назад. У цьому якраз немає нічого страшного і жодної зради я в цьому не бачу. Але сказати, що зустріч путіна та Зеленського наближається шаленими темпами, і вони от-от зустрінуться – ні. Будь-які підсумки російсько-української війни наближають, насамперед, успішні дії Збройних Сил України. Ми це маємо розуміти і маємо всіляко наших захисників підтримувати», - каже Євген Магда.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: