У Києві пояснили, чому не зустрічаються з Тихановською

НОВИНИ 13.02.2023 Коментарі 0

Радник Офісу Президента України Михайло Подоляк пояснив позицію офіційного Києва у відсутності зустрічей з лідеркою білоруських демократичних сил Світланою Тихановською. У великому інтерв’ю латвійському виданню Delfi, що відбулося у п’ятницю на Банковій під час російських терористичних ракетних атак, він, зокрема відповів на запитання журналіста:

– Чи є стратегія української влади щодо Світлани Тихановської та Олександра Лукашенка? Чому ніхто із представників України не зустрічається з Тихановською?

- Ми не бачимо особливого змісту розвивати ці відносини, бо не бачимо виразної антивоєнної активності з боку опозиції. Що таке активність? Це якісь масштабні маніфестації навіть не в самій Білорусі, а біля білоруських посольств інших країн. Про зустріч із Тихановською, за всієї поваги, а яка цінність цієї зустрічі? Зеленський формує глобальний порядок денний, але він не може формувати локальні, регіональні повістки в кожній країні.

Що стосується білоруської опозиції, то, на думку радника ОП України, там потрібно визначити того, хто може впливати на білоруське суспільство.

«Щодо білоруської опозиції, мені здається, їм сьогодні потрібно визначитися, хто в них справді може впливати на білоруське суспільство, і тоді вже розглядатимемо можливість зустрічі», - сказав представник ОП.

Михайло Подоляк також згадав диктатора лукашенка, який «бачить розуміння того, як ця війна розвивається».

«Для нього (лукашенка, - ЗІФ) максимально небезпечно у цій війні брати ще більш діяльну участь, ніж він бере зараз», - відповів радник.

Із відповіді останнього випливає, що в реальності офіційний Київ не зацікавлений витрачати час і зусилля на білоруських опозиціонерів, які мало на що впливають у російській війні проти України. Подоляк фактично прямо сказав, що цікавим для Києва стане той, хто матиме реальний вплив на білорусів, які здатні будуть щось вирішувати у своїй країні. А зараз дії диктатора лукашенка цілком зрозумілі і прогнозовані, з чим на Банковій вимушені миритися.

Фото delfi.lt

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: