Лукашенко придумав спосіб заховатися від путіна за ширмою ОДКБ?

НОВИНИ 14.02.2023 Коментарі 0

Білоруський диктатор лукашенко у понеділок, 13 лютого, просторікував з генеральним секретарем країн організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) Імангалі Тасмагамбетовим про необхідність визначатися і об’єднуватися щодо «конфлікту України та росії».

Мовляв, війна стосується всіх країн ОДКБ, яких на даний момент є 6 – Білорусь, росія, Казахстан, Вірменія, Киргизія і Таджикистан.

«Якщо хтось думає, що конфлікт України та росії – це не наш конфлікт, що тихенько десь відсидимося, - нічого подібного, так не буде, - сказав бульбофюрер. – Настане час (він недалеко, буквально завтра) - він вимагатиме визначатися, займати певну позицію».

Щось подібне лукашенко говорив минулого року в москві під час 20-річниці з часу створення повноцінного ОДКБ. Тоді лише він та його кремлівський патрон ліліпутін згадали про «спецоперацію» в Україні.

Як писав ЗІФ, тоді самопроголошений президент Білорусі критикував інших учасників організації за відсутність підтримки в українському питанні. Мовляв, і польоти літаків заборонили, і в міжнародних організаціях разом з московитами не голосували, і проти санкцій спільно не виступили. Проте на заклик бульбофюрера, що «росія не повинна самотньою боротися з НАТО» не відгукнувся ніхто.

Схоже, лукашенко через неповний рік узяв на себе місію вдруге підштовхнути членів ОДКБ до хоч якихось рухів. Чи це його ініціатива, а чи доручення кремля – не так важливо. У цьому колгоспі лукашенко, який має досвід керування сільськогосподарськими господарствами, почуватиметься затишніше. У колективі, де немає бажання підтримувати путіна, легше заховатися чи перекласти провину на когось іншого. Бо ні Вірменія, ні Казахстан, ні киргизи з таджиками особливо не бажають втягуватися у війну. Особливо тепер, коли рашистська армія втрачає в Україні щодоби до тисячі «поголів’я» на тлі підтримки України західними партнерами.

Намагання розворушити напівживий організм ОДКБ зводитимуться, мабуть, до спільних навчань та створення видимості взаємної підтримки. Уже повідомляють про обговорення питання зі залучення спільного угруповання сил рф і Білорусі до навчань ОДКБ на території останньої, але без залучення до бойових дій в Україні.

Начальник об'єднаного штабу ОДКБ анатолій сідоров сказав, що «такої необхідності на цьому етапі поки що просто немає».

За інформацією ТГ-каналу «Баста», на території Білорусі цього року заплановано провести три військових навчання: «Взаємодія», «Ешелон» і «Пошук».

«Солідний багатофункціональний потенціал» військово-політичного блоку дозволяє «реагувати на широкий спектр сучасних викликів і загроз, що зростають», - заявив у Мінську 13 лютого генсек ОДКБ.

На думку Тасмагамбетова (на фото), країнам колективного договору потрібно вдосконалюватися у протидії тероризму та транснаціональній злочинності, незаконному обігу наркотиків, незаконній міграції, а також у сфері інформаційного забезпечення.

У вівторок з’явилася інформація про буцім то раптову зустріч лукашенка з путіним, що може відбутися 17 лютого – за декілька днів перед посланням кремлівського карлика до федеральних зборів. Що вимагатиме путін від свого білоруського васала – залишається здогадуватися. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: