До терористичної ракетної атаки росії на Україну доклався лукашенко

АНАЛІТИКА 10.02.2023 Коментарі 0

Режим лукашенка після нетривалої паузи знову дозволив путіну використовувати територію Білорусі для контролю за прольотом російських крилатих ракет. Йдеться про зльоти МіГів-31, здатних нести по одній гіперзвуковій ракеті «Кинжал», і літака радіовиявлення А-50. Таких зльотів у п’ятницю, 10 лютого, було щонайменше три, за повідомленнями ТГ-каналу «Беларускі Гаюн».

Після кожної появи в білоруському небі цих літаків на всій території України оголошують повітряну тривогу. Водночас їхні польоти потенційно загрожують сусідам країнам Балтії і Польщі, що входять у НАТО.

Опозиційний Телеграм-канал «Баста» припускає, що напередодні запланованої зустрічі двох диктаторів – лукашенка та путіна, останній тисне на свого васала на тлі нарощування Заходом допомоги Україні. Мета тиску – щоби лукашенко надавав більшу підтримку кремлю у війні проти України.

Тим часом, допоки лукашенко підігрує путіну та дозволяє тероризувати українців зі своєї території, наслідки його кривавих ігрищ уже підбили в Україні.

За даними Генерального штабу Збройних Сил України на офіційній сторінці у FB, російські терористи завдавали чергового масованого ракетного удару по українській території від 21:50 четверга, 9 лютого, до 12:00 10 лютого. Випущено 71-ну крилату ракету (Х-101/Х-555 – 43, «Калібр» - 28), а також до 35 ракет комплексу С-300. Також застосовано 7 ударних БПЛА типу «Shahed».

Синьо-жовтими кружечками позначено місця роботи української ППО, значки вибухів – потрапляння. 10.02.2023

Сили та засоби ЗСУ й інших складових Сил оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів.

Авіаційні та ракетні атаки росіяни здійснили із застосуванням літаків стратегічної авіації (ТУ-95) з акваторії Каспійського моря і Волгодонська та носіїв крилатих ракет в акваторії Чорного моря. Удари ракетами комплексу С-300 завдано з районів Бєлгородської області та тимчасово окупованої території Запорізької області в районі міста Токмак.

Президент України у своєму короткому відеозверненні після ракетної атаки московитів наголосив на тому, що усі мішені терористів російської федерації були цивільними. А також на тому, що частина російських ракет заходила у повітряні простори Молдови та Румунії (остання, до слова, – країна НАТО).

- На жаль, були влучання, є жертви, - каже Володимир Зеленський. - Мої співчуття рідним! Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Ці ракети – виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити.

Я дякую всім, хто це розуміє. Дякую всім, хто допомагає. І звичайно – дякую нашим Повітряним силам, усім нашим зенітникам, кожному і кожній, хто захищає Україну і наших людей.

У мережі також опублікували приблизний маршрут прольоту російських ракет над Молдовою і Румунією.

А Оперативне командування «Південь» виклало відео з моментом пострілу з ПЗРК і влучання в російську крилату ракету на півдні України.

На Західному напрямку воїни ПвК «Захід» знищили 12 російських крилатих ракет – 9 із них на території Львівської області.

«Бойова робота тривала декілька годин, до збиття залучені підрозділи ЗРВ та авіації, а також мобільно-вогневі групи», - йдеться у повідомленні на сторінці у FB.

Міський голова Києва Володимир Кличко поінформував про збиття над Києвом 10-ти крилатих ракет.

Загалом найбільше серед мешканців областей від російських ракет потерпіли із Харківської, Запорізької і Хмельницької областей – саме там можливі клопоти з постачанням електроенергії.

Коментар

Військовий експерт Олександр Коваленко у своєму ТГ-каналі попередньо прокоментував наслідки ударів російських терористів:

- Окупанти радісно плескають у долоні від того, що в Україні потяги затримуються на 5-30 хвилин.

Ого, результат!

Які ж ви жалюгідні...

Удар на 10 лютого було легко спрогнозувати. Накопичувальний потенціал щодо ракет відомий і не виблискує показниками. Ефективність ударів...

Ефективність удару – затримка поїздів на 5-30 хвилин. До вечора графіки відновлять і ця ефективність обнулюється за лічені години.

Із 10 жовтня 2022 росія завдає ракетних ударів по Україні, що ніяк не впливають на події у зоні бойових дій і не дестабілізують соціально-суспільну ситуацію у країні.

Але дурники радіють кожному ракетному удару, плескають у долоні від відключення світла, падіння інтернету чи затримки поїздів в Україні.

Ближче до вечора опублікую детальніший аналіз ударів. Хоча тих, хто постійно читає мої записи, він не здивує. Адже все було до банального передбачувано.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: