У Білорусі показали фільм про "агентів" СБУ

НОВИНИ 19.01.2024 Коментарі 0

Білоруський комітет держбезпеки у фільмі телеканалу "Білорусь 1" розповів про "мережіу СБУ", яка готувала вибухи на підприємствах, убивства чиновників і журналістів

У Білорусі готували "вибухи на підприємствах нафтопереробної галузі" й убивства державних діячів і журналістів. Про це у фільмі заявив заступник начальника слідчого управління КДБ Костянтин Бичек, повідомляє "Позірк".

Телеканал показав кадри допиту В'ячеслава Бородія, якого КДБ називає агентом Служби безпеки України (позивний "Мангуст"), та ще одного "агента" СБУ Сергія Невмержицького ("Шмера"). У КДБ стверджують, що вони "пройшли підготовку у навчальних центрах українських спецслужб", а потім доставили до Білорусі "вогнепальну зброю, вибухові пристрої, ударні та розвідувальні БПЛА". Також вони "залучали до співпраці білоруських громадян", які "за їх дорученням обладнали місця для зберігання вищезазначених предметів".

КДБ трактує їх діяльність за ознаками таких злочинів, як зрада державі, агентурна діяльність та акт тероризму.

Цей фільм, нагадує "Позірк", є продовженням інформації, яку державні білоруські засоби пропаганди поширили за допомогою КДБ 11 вересня 2023 року.

Тоді повідомляли, що розпочинаючи із 26 серпня, КДБ "припинив діяльність трьох агентурних груп, бойових осередків СБУ, створених для диверсій, терактів у Білорусі та росії”. Одним із затриманих називали Бородія  із позивним “Мануст”, якого схопили біля села Скородне у Єльському районі Гомельської області.

Голова КДБ Іван Тертель 17 грудня заявив, що СБУ "веде активні дії на території Білорусі".

“Ви знаєте про випадок виявлення спроб терактів на залізниці, у Мачулищах затримали та покинули (мабуть, напризволяще, - ред.) їхній агент-терорист, незабаром розпочнеться судовий процес. Наступного тижня ми продемонструємо ще факти, пов'язані із затриманням бойовиків, які прямували сюди. Співробітники спецслужб цинічно їх інструктували: якщо ти в лісі зустрінеш дитину чи дружину – застрели їх”, – заявив Тертель.

Автори українського ТГ-каналу БУСт, який висвітлює події про білоруську тематику, лаконічно прокоментували слова очільника КДБ: 

- Тертель – це таке створіння, яке транслює чи то забаганки Лукашенка, чи позицію Кремля. Дзержинський на мінімалках

На фото svaboda.org – будівля КДБ у Мінську

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: