У 2023 році продаж електромобілів у світі зріс на третину

Економіка 11.01.2024 Коментарі 0

Глобальні продажі повністю електричних і гібридних автомобілів (PHEV) у 2023 році зросли на 31% (порівняно з 60% зростання у попередньому році).

При цьому обсяги продажу у грудні досягнули місячного рекорду в 1,5 мільйона авто. Такі дані наводить Reuters із посиланням на дослідницьку компанію Rho Motion.

«Темпи зростання сповільнюються, але це те, що очікується на таких ринках, що зростають. Щороку обсяг продажу не може подвоюватись», - зазначив менеджер з обробки даних Чарльз Лестер. 

Повністю електричні або акумуляторні електричні транспортні засоби (BEV) становили 9,5 мільйонів з 13,6 мільйонів EV, проданих у всьому світі в 2023 році. Решта припадає на PHEV.

Продажі BEV підскочили на 50% у США та Канаді та зросли на 27% та 15% у Європі та Китаї відповідно.

Після багатьох років прискорення зростання продажу деякі автовиробники побоюються, що реалізація електромобілів у Європі та інших країнах може сповільнитися, оскільки водії чекають кращих, менших і дешевших моделей, які з’являться через два-три роки.

Тим не менше, на 2024 рік у Rho Motion прогнозують глобальне зростання продажу електромобілів ще на 25-30%.

Водночас на авторинок Європи у 2024 році може вплинути раптове рішення Німеччини в минулому році відмовитися від субсидій на електромобілі, сказав Лестер.

Rho Motion заявив, що лише 8% продажів BEV в Європі припадало на сегмент невеликих автомобілів, хоча це, очевидно, буде змінюватися із появою нових менших моделей.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: