Триває проєкт ідентифікації рашистських військових злочинців

НОВИНИ 13.11.2023 Коментарі 0

Активісти ГО «Антикорупційний штаб» та журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували 182 тисячі російських воєнних злочинців, причетних до війни проти України.

Про це на пресконференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» повідомив голова правління громадської організації «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик.

«У Реєстрі російських воєнних злочинців нам вдалося зібрати дані про 182 тис. росіян, які причетні до війни в Україні. Ми послуговуємося журналістськими розслідуваннями, російськими телеграм-каналами, ресурсами, де шукають зниклих окупантів. Також ми співпрацюємо зі слідчими органами, зокрема Офісом генпрокурора. Однак темпи розслідування цих злочинів із об’єктивних причин не такі швидкі, як того очікує суспільство. На сьогодні ми маємо близько 170 вироків проти росіян, включно з депутатами Держдуми», - розповів Миткалик.

Такі темпи розслідувань можна пояснити тим, що Україна – перша держава, що розслідує воєнні злочини під час активних бойових дій, пояснюють представники Офісу генпрокурора. Насправді впродовж першого року-півтора повномасштабної війни слідчі органи насамперед фіксували докази і намагалися їх не втратити. 

Так, наразі в Україні зареєстровано 109 538 проваджень за статтею «порушення законів та звичаїв війни». Підозри отримали 450 росіян, а засуджені нині – 66, розповів  начальник відділу взаємодії з міжурядовими, державними та неурядовими організаціями Департаменту війни Офісу генпрокурора Олександр Зюзь.  

Збір даних, свідчень і доказів проти військових злочинців з рф триває. Тож свідків, потерпілих та інших громадян закликають повідомляти про російські воєнні злочини у будь-який зручний спосіб: правоохоронним органам, журналістам, громадським активістам та правозахисникам.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: