Тіньова війна Росії проти НАТО

НОВИНИ 26.09.2024 Коментарі 0

Не менше 30 диверсій – підпалів та вибухів по усій Європі – нарахувала Комісія з безпеки та співробітництва (Гельсінська комісія) у своїй доповіді, присвяченій тіньовій війні рф проти НАТО. Ці інциденти були організовані кремлем на території ЄС. При чому, до цих диверсійних дій уже почали залучати й ісламістів.

Про це йшлося у доповідях на засіданні комісії, яке відбулося 24 вересня. Про це мише ТГ-канал «МО», який переклав найцікавіші моменти слухань.

Отже, за даними доповідачів, гібридна війна кремлівського карлика уже давно виходить далеко за межі України та включає організацію регулярних диверсій у країнах Заходу.

Саме завербовані кремлем диверсанти стоять за недавньою серією підпалів по всій Європі. Від їхніх рук постраждав найбільший торговий центр Варшави, магазин IKEA у Вільнюсі та автобусний парк у Празі. Автори доповіді також згадали організований російськими диверсантами підпал металургійного заводу Diehl у Берліні, продукція якого постачалась до України.

При цьому кремль продовжує колишню практику: комісія нагадала про вибух на болгарському складі зброї у 2011 році та на чеському складі боєприпасів у 2014-му. До підриву, як стало відомо пізніше, причетні були російські шпигуни, інтегровані в європейське суспільство.

Після введення санкцій російським диверсантам стало складніше виконувати доручення кремля за кордоном, і їхню роботу взяли на себе нові агенти впливу - пов'язані з ІДІЛом «сплячі» терористичні осередки та нелегали. Або корінні мешканці, яких завербували через соцмережі за доволі скромні суми.

Спецслужби проводять операції з дестабілізації енергосистеми Заходу. Виведено з ладу трубопровід, що з'єднує Естонію та Фінляндію, а в німецькому місті Брунсбюттель пошкоджено електростанцію, яка повинна забезпечити зниження залежності ЄС від російських енергоносіїв.

Комісія представила карту з 30 випадками підтверджених диверсій, організованих кремлем лише за останній рік у різних куточках континенту. Натомість зазначалося, що війну на території НАТО та ЄС росія веде уже 20 років.

Було також наголошено на тому, що викриті у незаконних операціях агенти кремля продовжують працювати дипломатами. А Андрєй Луговой (який свого часу отруїв Олександра Литвиненка) «в якості  винагороди» отримав мандат і працює депутатом госдуми.

Як зазначили у пресслужбі Гельсінської комісії, з початку геноцидного вторгнення росії в Україну Сполучені Штати та НАТО намагалися уникнути прямої конфронтації з москвою, обумовлюючи використання Україною військової допомоги, включно з жорстким обмеженням використання зброї великої дальності всередині росії. Проте рф уже веде тіньову війну проти демократичного світу, використовуючи вбивства, втручання у вибори та саботаж, щоб дестабілізувати НАТО та підірвати безпеку та цінності трансатлантичного альянсу.

Ескалація цих дій викликає особливу тривогу, оскільки керовані кремлем операції спрямовані на критичну енергетичну інфраструктуру та оборонну промисловість у країнах НАТО. Крім того, росія демонструє щоразу більшу готовність брати участь у військових провокаціях в межах кордонів НАТО, включаючи порушення повітряного простору та агресивні навчання поблизу Естонії. Російський уряд діє на воєнній основі і не створений для добросовісної дипломатичної взаємодії.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: