Трамп не ризикнув не зустрітись із Зеленським

НОВИНИ 27.09.2024 Коментарі 0

Колишній президент та кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що зустрінеться із Президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю, 27 вересня.

"Я зустрінуся з ним завтра вранці близько 9:45 у Трамп-тауер", – сказав Трамп журналістам у Нью-Йорку через декілька годин після зустрічей українського президента у Білому домі з президентом Джо Байденом і віцепрезиденткою Камалою Гарріс, яка є суперницею Трампа на листопадових виборах, повідомив Голос Америки.

"Це ганьба, що відбувається в Україні. Стільки смертей, стільки руйнувань, це жахливо", - сказав Дональд Трамп, відповідаючи на питання журналістів.

Напередодні він розкритикував лідера України за відмову укласти угоду з росією щодо закінчення війни.

Раніше повідомлялось, що Президент Зеленський у США мав намір зустрітися з обома кандидатами на посаду президента США і представити їм "План перемоги" України, але зустріч із Трампом залишалася під питанням. Особливо після того, як Зеленський розпочав свій візит до США з того, що відвідав завод з виробництва боєприпасів у Скрентоні – рідному місті Джо Байдена, – що у штаті Пенсільванія. І там зустрівся з губернатором цього штату від Демократичної партії Джошем Шапіро. Республіканці розцінили цей візит як втручання в президентську виборчу кампанію в США, а спікер Палати представників від Республіканської партії Майк Джонсон закликав Зеленського звільнити посла України в США Оксану Макарову (через погану організацію візиту). Також  Джонсон не зустрівся зі Зеленським під час його зустрічі з представниками Конгресу в четвер, 26 вересня.

До того ж, напередодні візиту до США Зеленський дав  інтерв'ю The New Yorker, у якому заявив, що сенатор Джей Ді Венс, кандидат у віце-президенти Трампа, "занадто радикальний" у своїх порадах щодо України і що Трамп насправді не знає, як закінчити війну з Росією. 

Останніми ж днями сам Трамп знову почав називати Зеленського «найкращим комівояжером в історії», який "кожного разу, коли він приїжджає до США, то повертається з 60-ма мільярдами доларів". При цьому до цієї характеристики Трамп почав додавати слова про те, що Володимир Зеленський хотів би, щоби на виборах президента США перемогла Камала Гарріс.

Сьогодні ж уранці Трамп у соцмережі Truth Social поширив листа від Зеленського із проханням про зустріч. Поширив без коментарів:

- Дорогий Дональде, сподіваюся, у вас усе добре. Я пригадую нашу нещодавню телефонну розмову – вона була дуже приємною. Усі ми в Україні хочемо, щоби ця війна закінчилася справедливим миром. І ми знаємо, що без Америки цього неможливо досягнути. Ось чому ми повинні прагнути зрозуміти один одного та залишатися в тісному контакті. Декілька днів тому ми попросили про зустріч з вами, і я дуже хочу почути ваші думки безпосередньо, з перших вуст. Ви знаєте, що я завжди з великою повагою ставлюся до всього, що пов’язано з вами, і так воно і має бути. Я можу бути в Нью-Йорку в п’ятницю, і це було би гарним часом для зустрічі. Я вважаю, що для нас важливо мати особистий контакт і розуміти один одного на 100%. Дайте мені знати, якщо ви будете в цей час у місті – я би дуже хотів, щоби наша зустріч відбулася, як частина наших зусиль, спрямованих на те, щоби допомогти нам закінчити цю війну у справедливий спосіб. З повагою, Володимир.

Оцінюючи лавиноподібний скандал, що спричинив у американському політикуму візит Зеленського, аналітики  зазначають, що, найімовірніше, йдеться про спробу республіканців підняти рейтинг Трампа, розігравши українську тему. Після того, як кандидатом у президенти від демократів стала Камала Гарріс, Трамп утратив відчуття, що він однозначно переможе. За підсумками теледебатів із Гарріс, які Трапм програв, це відчуття тільки поглибилося. Отож, він почав шукати нові політичні цілі. І якщо такою ціллю для республіканців стане Україна, українська тема, то це поганий варіант для нас, бо руйнує двопартійну підтримку, яка є необхідною умовою для подальшої військової допомоги від США.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: