Терористичний удар росіян по Костянтинівці та жахливі фейки

ПЕРЕКЛАДИ 07.09.2023 Коментарі 0

Як відомо, сьогодні (6 вересня, - ред.) російські окупанти завдали чергового нелюдського ракетного удару по одному із прифронтових міст – Костянтинівці. Внаслідок цього жахливого терористичного акту загинуло 17 людей, 23 отримали поранення.

Але, що не менш жахливо, російська пропаганда відразу ж після того, як стало відомо про численні жертви серед мирного населення, почала звинувачувати у всьому українську армію – мовляв, це ЗСУ обстріляли Костянтинівку для кривавої картинки під візит держсекретаря США Ентоні Блінкена.

При цьому російські пропагандисти ретранслювали фейки, що по Костянтинівці українські військові вдарили ракетою AGM-88 HARM або Storm Shadow або Scalp EG. І навіть на даху одного з автомобілів, що стояв на місці катастрофи, розгледіли відображення однієї з буцім цих ракет.

Звісно, ніхто не вірить російській пропаганді. Тим більше, ми вже не раз бачили, як після скоєння кривавого злочину росіяни розпочинали звинувачувати когось іншого, але ніколи не визнавали своєї провини.

Так було 14 січня, коли в Дніпрі ракета Х-22 поцілила в житловий будинок, занапастивши 46 життів і покалічивши 80. Так було 14 квітня, коли росіяни завдали удару по Слов'янську, занапастивши 11 людей. Так було 13 червня, коли внаслідок ракетного удару по Кривому Розі загинуло 13 людей, а 34 отримали поранення. Так було 27 червня, коли у Краматорську завдали удару по кафе, в якому загинуло 12 людей, а 64 поранили. Так було… Так було багато разів.

Але сьогодні, про Костянтинівку.

Отже, вони чіпляються за кадр, який відображає ракету в даху авто.

Прошу розглянути вас цей кадр і звернути увагу на те, що, незважаючи на якість відображення, воно і справді нам допомагає. Причому росіяни, як це їм властиво, самі ж указали на доказ їхньої провини!

На відображенні чітко вирізняється оперення ракети в носовій та хвостовій частинах. Центральна частина ракети позбавлена таких елементів.

А тепер що стверджує російська пропаганда? Вона стверджує, що по Костянтинівці завдано удару ракетою:

AGM-88 HARM

або Storm Shadow

або Scalp EG, яка те саме, що і Storm Shadow.

Навіть незважаючи на якість кадру видно, що ракета, яка вдарила по Костянтинівці, не мала оперення по центру. Але тоді яка ракета схожа на те, що ми побачили в тому кадрі, яким апелює російська пропаганда? І, неймовірно, а точніше, нічого дивного – ракета сімейства 48Н6Е/9М82 до ЗРК С-300. Саме до того ЗРК С-300, якими росіяни регулярно обстрілюють українські прифронтові міста та села.

Одним із аргументів у звинуваченнях українських військових було й те, що на відео є два гучні звуки, які можна розцінити як вихід і приліт, між якими невеликий проміжок часу.

Але й тут маніпуляція, яка лише підтверджує вину.

Звук, який можна сприйняти як «вихід» - це відстріл твердопаливного двигуна (ТПД) перед заходом самої ЗКР (зенітна керована ракета, - ред.) на ціль.

ЗКР 48Н6Е одноступенева, виконана за нормальною аеродинамічною схемою з рулями, що розкриваються після старту, і оснащується крім відсіків із радіопеленгатором, апаратурного відсіку, уламково-фугасної бойової частини, ще й твердопаливним двигуном із функцією відстрілу. Після запуску двигуна ракета схиляється у необхідному напрямку залежно від положення цілі, а під час заходу на ціль ТПД відстрілюється з характерним звуком.

І на завершення. Така велика кількість жертв обумовлена тим, що саме ракети сімейства С-300 мають бойову частину зі 150 кілограмами вибухової речовини із множинними елементами ураження.

Таким чином, російська пропаганда в черговий раз сама себе розкрила, намагаючись обілити скоєний злочин, у спробі звинуватити в ньому ЗСУ. Примітивна, бездарна, але жахлива брехня.

На жаль, її розкриття не поверне загиблих… Але, можливо, допоможе погіршити покарання для винуватих.

Олександр Коваленко, site.ua

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: