Стахів у суді порівняв себе з Хмарою та Стусом. І знову залишився на волі

НОВИНИ 30.09.2024 Коментарі 0

Запобіжний захід псевдоактивістові Остапу Стахіву не можуть обрати уже втретє. Два попередні судові засідання підозрюваний проігнорував разом із адвокатом.

На суд 30 вересня Стахів прийшов із «групою підтримки» - разом з прихильниками він сперечався із журналістами. Він також демонстрував своє псевдопосвідчення журналіста і порівнював себе із дисидентами, передає hromadske із залу суду.

«Хмара, Калинець, Стус. Це були політично переслідувані вʼязні… Вони (правоохоронці — ред.) прийшли до мене до хати, щоб вручити дві підозри. Це брехуни й обманники. До мене приходить помста за те, що вони програли мені справу в Києво-Печерському суді. Це помста за те, що я говорю правду», - заявляв Стахів.

Згідно з положенням про безплатну правову допомогу, Стахіву призначили адвоката - Володимира Яцишина. Однак підозрюваний відмовився від нього, сам адвокат також оголосив відмову від захисту Стахіва, оскільки той має двох адвокатів.

Один із представників захисту, Михайло Магарський, який разом з підозрюваним не прийшов на два попередні засідання, подав клопотання про ознайомлення з матеріалами засідань. Суддя Віктор Романюк задовольнив його й оголосив перерву на 20 хвилин для ознайомлення сторони захисту.

Після цього Стахів подав заяву про відвід суді та в судовому засіданні оголосили перерву.

Як раніше повідомляв ЗІФ, про підозру Стахіву повідомили 25 вересня, після обшуку, який проводили у нього поліція разом з СБУ. Того самого дня Галицький районний суд Львова проводив судове засідання про обрання йому запобіжного заходу, але сам Стахів на нього не з’явився. Тож засідання перенесли на 27-ме. Однак 27 вересня він також не з’явився в суді.

Остапу Стахіву повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу - несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану (під час етеру розповсюдив інформацію про розташування особового складу одного з відділів ТЦК Рівненщини з можливістю їхньої ідентифікації на місцевості); а також шахрайство — він публікував оголошення у Facebook про нібито проведення курсів-інтенсивів із журналістської та правозахисної діяльності, після проходження яких учасники начебто мали отримати посвідчення журналіста від імені його газети та заснованої ним громадської організації. Ціна таких курсів становила 7000 гривень із людини. Проте медіа на той час не пройшло державну реєстрацію у встановленому законодавством порядку, а потерпілі отримали фіктивні посвідчення журналіста.

Світлина: скріншот з відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: